{ "title": "Bostana Salatası", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/bostana-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 07:08:08", "author": "Sarçe", "article": [ { "article": "
Bostana salatası, yöresel lezzetlerimizden bir tanesidir. Urfa yöresine ait olan salata, mangalda pişen et yemekleri ile çok güzel uyum sağlıyor. Hem iştah açıyor hem de ferahlamanızı sağlıyor. Urfa yöresinde bostana salatası olarak bilinen salata, Antep yöresinde avrat salatası olarak anılıyor. Bu yörelerde kebabın ayrı bir yeri olduğundan, bu salata sıkça yapılmaktadır. Salatanın güzel olmasını istiyorsanız, salatada kullanılan malzemelerin mevsiminde ve doğal olmasına dikkat ediniz. Domateslerin en güzel olduğu yaz aylarında bu salatayı sıkça yapmalısınız. Salatada kullanılacak nar ekşisinin rengi siyaha yakın ve tadı çok ekşi olmalıdır. Yani gerçek nar ekşisi kullanmalısınız. Artık bizde bostana salatamızı hazırlamaya başlayalım.

Bostana salatası için gerekli olan malzemeler
Bostana salatası nasıl yapılır?

Salatamızın yapımına domateslerin kabuklarını soymakla başlayalım. Daha sonra bunları mercimek tanesinden daha küçük biçimde doğrayın. Biraz zor olacak ama salatayı yediğinizde değdiğini sizde göreceksiniz. Aynı şekilde salatalıkta bu şekilde doğranmalıdır. Malzemelerin tamamı bu şekilde doğranacaktır. Şimdi biberlerin çekirdeklerini temizleyin ve aynı şekilde küçük doğrayın. Maydanozları ayıklayın ve ince şekilde kıyın. Taze soğanları da aynı küçüklükte doğrayın. Semizotunu da aynı şekilde küçük doğrayın. Malzemelerin hepsini derin bir kâsenin içine koyun. İçine bir diş sarımsağı rendeleyin. Ayrı bir yerde sızma zeytinyağını, nar ekşisini ve limon suyunu iyice karıştırın. Ardından tuzu ve diğer baharatları ilave ederek, sosu iyice karıştırmalısınız. Bunu içine yarım su bardağı suyu ilave ederek, biraz sulandırın. Salata malzemelerinin üzerine bu sosu dökün ve hepsini harmanlayın. Salatanın içine bir su bardağı kalan suyu da ilave edin. Ferahlığını arttırmak isterseniz içine birkaç tane buz atabilirsiniz. Bostana salatasını artık servis tabağına alabilirsiniz. Konuklarınızın beğenisini kazanacağını düşünüyoruz. Özellikle yaz aylarında yapıldıysa, çok lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }