{ "title": "Brokoli Salatası", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/brokoli-salatasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 09:29:25", "author": "Budunalp", "article": [ { "article": "
Brokoli salatası, brokoli Ege ve Akdeniz bölgemizde yetişen şifalı sebzelerimizden biridir. İçeriğinde kanserle savaşan beta karotenin fazla oranda bulunması nedeniyle, tüketilmesi gerektiğini uzmanlar özellikle vurgulamaktadır. Özellikle et yemeklerinin yanında ister salata olarak, isterseniz garnitür olarak yemelisiniz. Kanserojen etkiyi bu şekilde yok edebilirsiniz. Dilerseniz suyunu çıkararak bile içebilirsiniz. Bağırsak, mide, yemek borusu kanserlerini önleyen brokoli, özellikle buharda haşlanarak tüketilmelidir. Böylece içeriğinde bulunan vitaminler ve mineraller kaybolmaz. Eğer haşlamak zorunda kalırsanız, haşlama suyunu dökmeyerek, değerlendirmelisiniz. Çünkü tüm yararlı içeriği bu suya geçmiş olacak. Demir eksikliği sorunu yaşayanlarda bu sebzeyi tüketme fırsatları yaratsın. Bu sebzeden salata yapmak isterseniz hem sade olarak buharda haşlayarak zeytinyağı ve limon ilavesiyle hazırlayabilir hem bizim tarifimizde olduğu gibi diğer malzemeleri ilave ederek, daha zengin ve besleyici özelliği fazla bir salata ortaya çıkarabilirsiniz. Şimdi brokoli salatamızı birlikte hazırlamaya başlayalım.

Brokoli salatası için malzemeler
Brokoli salatası nasıl yapılır?

Önce brokoliyi küçük parçalara ayırarak, buharda pişirelim. Bunun için tencerenin içinde kaynattığımız suyun üstüne koyacağımız kevgirden faydalanabiliriz. Havuç ve kırmızı biberleri ayıklayalım. Bunları verev şekilde doğrayarak, sıcak suyun içinde haşlayalım. Burada sizlere küçük bir püf noktası verelim. Haşladığınız sebzelerin doğal rengini korumak isterseniz, sıcak suyun içinden hemen çıkarıp, soğuk suya tutmanızı öneririz. Böylece salatanızın içindeki sebzelerin renklerini koruduğunu sizde göreceksiniz. Haşlanan sebzelerin hepsini derin bir kâsenin içinde karıştırın. İçine mısır tanelerini de ilave edin. Ayrı bir yerde sızma zeytinyağı, tuz, dövülmüş sarımsak ve nar ekşisiyle sosu hazırlamalısınız. Bunları iyice karıştırın. İsterseniz bu karıştırma işlemini bir kavanozun içinde yapın. Malzemeleri kavanoza koyarak, ağzını kapatın. Hepsini iyice ve hızlı bir şekilde çalkalarsanız, bütün sos malzemeleri iyice karışacak ve yoğun bir sos elde etmiş olacaksınız. Bizce salatalarda kullandığınız sosları her zaman böyle hazırlayın. Hazırladığınız sosu sebzelerinizle karıştırabilirsiniz. Artık brokoli salatanızı servis tabağına alabilirsiniz. Salatanız hem vitamin deposu hem de lezzet durağı haline geldi. Konuklarınızda bunu çok beğenecekler.

Afiyet olsun.
" } ] }