{ "title": "Brüksel Lahanası Salatası", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/bruksel-lahanasi-salatasi.JPG", "date": "21.01.2024 09:45:33", "author": "Behice", "article": [ { "article": "
Brüksel lahanası salatası, sofranızda yer alan et yemeklerinin yanına yakışacak lezzetli bir salatadır. Bildiğiniz gibi Brüksel lahanası küçük yumrular halinde olan, kat kat yaprakları bulunan sağlıklı bir sebzedir. Turpgiller ailesinden olan sebze, kansere yakalanma riskini azaltmaktadır. Bu sebzeyi lahananın minyatür haline benzetebiliriz. Sadece bunların büyüklüğü iri bir ceviz kadar olur. Yemeğini yapabileceğiniz gibi, etlerin yanına haşlayarak garnitür olarak koyabilir, dilerseniz tarifimizde olduğu gibi salatasını yapabilirsiniz. Her türlü sebzenin besleyici özelliklerinden faydalanabilirsiniz. İçeriğinde aynı zamanda yüksek oranda C vitamini bulunduğunu söyleyelim. Bu yüzden kış hastalıklarına karşı bizleri koruyacaktır. İçindeki antioksidan maddelerin yüksek oranda olması sebebiyle, kalp hastalıklarından korunmaya yardımcı olur. Turpgillerden olduğu için, diğer sebzeler gibi vücutta iyot emilimini azaltacaktır. Bu yüzden sıkça bu sebzeyi tüketenler, iyotlu besinleri ya da iyotlu tuzu kullanmaya dikkat etmelidirler. Sebze hakkında gereken bilgilendirmeleri yaptıktan sonra, salatamızın yapımına geçebiliriz.

Brüksel lahanası salatası için gerekli olan malzemeler
Brüksel lahanası salatası nasıl yapılır?

Salata yapmak için aldığınız Brüksel lahanasının taze olmasına dikkat etmeniz gerekir. Eğer yine de üst yapraklarında sararmalar varsa, bunları ayıklamanız gerekiyor. Daha sonra saplarını keserek, güzelce yıkayın. Bir tencerenin içine biraz tuz ve su koyarak kaynatın. Brüksel lahanalarını içine atın ve yumuşayana kadar pişirin. Havuçları da ayıklayın ve dilimleyerek, haşlayın. Kırmızı biberinizi közledikten sonra kabuklarını soyarak dilimleyin. Brüksel lahanalarınız ılındıktan sonra, bunları ortadan ikiye bölün. Derin bir kâsenin içine koyun. Havuçları süzerek içine atın. Dilimlediğiniz kırmızı biberi, yarım ay biçiminde doğradığınız kuru soğanı ve süzülmüş mısırları ilave edin. Bunların hepsini karıştırın. Şimdi ayrı bir kâsede sosumuzu hazırlayalım. Sızma zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu bir araya koyup, iyice karıştıralım. Dilerseniz bunları bir kavanozun içinde karıştırın. Böyle daha kolay karıştığını göreceksiniz. Hazırlamış olduğunuz Brüksel lahanası salatasını 2-3 saat dinlendirirseniz, sosuyla daha iyi özdeşleşecek ve daha lezzetli olacaktır. Bundan sonra konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }