{ "title": "Enginar Salatası", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/enginar-salatasi.jpg", "date": "20.01.2024 00:17:32", "author": "Abdülhakim", "article": [ { "article": "
Enginar salatası hem görüntüsü hem de lezzetiyle vazgeçemeyeceğiniz bir salatadır. Karaciğer dostu olan enginarın yüksek oranda antioksidan içerdiğini söyleyebiliriz. İçeriğinde bulunan rutin ve quersetin adındaki antioksidanlar hem kansere karşı koruyucu hem de kalbi güçlendirici özelliklere sahiptir. Bunun yanında içeriğindeki siyanik asit adındaki madde, kötü kolesterolün düşürülmesinde ve iyi kolesterolün salgılanmasında faydalıdır. Kalp ve damar sağlığınızı koruyan doğal bir ilaç niteliğindeki bu sebzeyi, fırsat buldukça tüketmelisiniz. Yararlarını saymakla bitiremeyeceğimiz sebzenin yüksek oranda lif içeriği kan şekerini düzenleyici etkidedir. Şeker hastaları kanlarında bulunan şekerin düzenlenmesini istiyorlarsa, bol miktarda enginar tüketmeleri gerekir. Sebzenin içinde bulunan potasyum vücuttaki sodyum potasyum dengesini sağlayarak, tansiyon değerlerini normal seviyelere çekmektedir. Mevsiminde öğünlerimizde mutlaka yer vermemiz gereken sebzeyi salata olarak tüketmek, yan gıdalarla birlikte besleyici özelliğini arttırdığından, sağlığınıza oldukça faydalı olacaktır. Sebzeyi taze olarak tüketebileceğiniz gibi, konservesini de mevsim dışında tüketebilirsiniz. Her şekilde faydalı olacağını söyleyebiliriz. Şimdi birlikte enginar salatamızın hazırlığına başlayalım.

Enginar salatası için gerekli olan malzemeler
Enginar salatası nasıl yapılır?

Enginarları haşlayacağınız suyun içine 1 tatlı kaşığı hardal, biraz sızma zeytinyağı ve yarım limon suyu koymalısınız. Bunu yaparsanız enginarlar daha lezzetli pişecektir. Enginarları çanak şeklinde ayıklayın. Daha sonra hazırladığınız suyun içinde biraz diri kalacak şekilde haşlayın. Haşlandıktan sonra sudan çıkararak, enginarları soğuması için bir tabağın içine alabilirsiniz. Bu arada kırmızı biberleri ocakta ya da fırında közleyebilirsiniz. Hazır közlenmiş kırmızı biber kullanacaksanız, bunları yıkayıp kurulamalısınız. Taze soğanları ayıklayıp, ince ince doğrayın. Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyarak, onları da küçük bir şekilde doğrayın. Soğuyan enginarları küçük küpler halinde doğrayın. Kornişon turşusunu da küçük küp şeklinde doğrayın. Bu malzemelerin hepsini derin bir kâsede karıştırın. İçine ince kıydığınız taze nane, dereotu ve maydanozu da karıştırın. Konserve mısırı da içine karıştırınız. En son olarak kalan hardalı, sızma zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edin. Salatanızın tüm malzemelerini karıştırın. Enginar salatasını arzu ettiğiniz bir salata tabağına alarak, konuklarınıza servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }