{ "title": "Fasulye Salatası", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/fasulye-salatasi.jpg", "date": "23.01.2024 04:33:24", "author": "Zişan", "article": [ { "article": "Fasulye Salatası, fasulye salatası, hemen hemen herkesi bildiği, yaptığı bir salata türü. Kuru fasulye atalarımızdan bugüne evlerimizde severek tükettiğimiz bir yemektir. Acılı ve acısızından etlisine kadar pek çok şekilde pişirilen fasulye mutfakta işlerinizi kolaylaştıran görsel görünümüyle de hazırlanması çok kolay ve lezzetli bir salatadır. Evde sebzesi biten hanımlar, fasulye salatası pratik bir o kadar nefis olan ve kendinizin yaratmasına yardımcı olan birçok araştırmaya göre salatayı yemekten önce tüketmenin, yemek miktarını azaltıcı etkisi olduğu, yemekten önceki düşük kalorili salata, kilo korumada da etkili bir stratejidir. Nasıl yapıldığını tarifimizde sizlere sunacağız. Bunun öncesinde sizlere fasulyenin birkaç faydasını belirtmek istiyoruz.

Fasulyenin Faydaları Nelerdir?

Konuşulmayı gerçekten hak eden bir yiyecek maddesidir. Çünkü organizma için gerekli olan proteinden ve insan beslenmesinin temelini oluşturan kalsiyum ve demir gibi madensel tuzlardan bol miktarda içeriyor. Bu harika gıda maddesinin faydalarına gelince, taze fasulye, bedeni ve zihni yorgunlukları giderir. Özellikle kuru fasulye, kalsiyum yönünden zengin olması sebebiyle kemikler için çok faydalıdır. Vücudun kuvvetlenmesini sağlar. Pankreas bezinin gereği gibi çalışmasına yardımcı olur. Şeker hastalığını önler ve kandaki şeker miktarını düşürür. İdrar tutukluğunu giderir. Albümini düşürür. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur. Karaciğer yetersizliğini tedavi eder. Kalbi ve böbrekleri kuvvetlendirir. Kalp çarpıntılarını giderir.

Fasulye Salatası Malzemeleri
Fasulye Salatası Nasıl Yapılır?

Fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün ve tencereye alın. Üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edin. Diri kıvamda haşlayıp süzün. Sonra yeni su ilave ederek tencerede ateşe koyalım. Önce kuvvetli ateşte, su kaynamaya başlayınca da kısık ateşte fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. (Çok iyi yumuşasın, sonradan katılaşır.) Fasulyeler sert mi kalıyor? Uzun süre pişirildiği halde yumuşamayan fasulyenin içine yarım kahve kaşığı karbonat koyarsanız hem daha çabuk pişer hem de yumuşacık olur. Sonra, fasulyelerin içinde olduğu suyu iyice soğuması için bir kenarı bırakalım. Tencereyi soğuk suya oturtmak suretiyle de soğutmak mümkün olacaktır. Su soğuyunca fasulyeleri kalın delikli bir süzgece dökelim. İyice süzdürdükten sonra, bir çukur tabak veya kâseye alalım. Üstüne 4 bardak sirke ile bir miktar tuz ilave edip 2-3 saat kadar bekletelim. Daha sonra sirkeyi süzelim ve fasulyeleri bir tabağa koyalım. İçine soğanımızı yarım ay şeklinde doğrayıp ve bir miktar tuz ile ovalayalım. Maydanozu da ince ince, doğrayarak hepsini bir güzel harmanlayalım. Fasulyeleri tabağa düzgünce yayarak güzel bir şekil verelim. Tabağa yaydığımız fasulyelerin etrafına yarım parmak inceliğinde domatesleri dilimleyerek sıralayalım. Üstüne, zeytinin çekirdeklerini çıkararak yarımşar zeytini oturtalım. Tabağın tam ortasına da yumurtaları uzunlamasına dörde keserek papatya şeklinde yerleştirelim. Yumurtaların etrafına da kordon şeklinde, çekirdek kısımlarını ayırarak ince doğrayıp yeşil biberle çevirelim. Son olarak, bir kâseye 2 tatlı kaşığı tuz. Kalan sirke ve zeytinyağını da koyalım. Çatalla üç beş defa çırpın ve tabaktaki fasulyelerin üzerine dökerek servise hazırdır. Sosu bol olsun ki, çekip kuru kalmasın.

Afiyet olsun.
" } ] }