{ "title": "Ispanak Salatası", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/ispanak-salatasi.JPG", "date": "21.01.2024 19:26:20", "author": "Tebşire", "article": [ { "article": "
Ispanak salatası, ıspanak kış sebzeleri arasında yer alan, demir açısından oldukça zengin bir sebzedir. Koyu yeşil renkte yapraklarıyla, sebzelerin aksine zengin bir protein kaynağı olduğunu söyleyelim. Lif oranı yüksek, C vitamini açısından zengin olan bu sebzeyi zamanında tüketmeye önem vermelisiniz. Hemoroit rahatsızlığından, soğuk algınlıklarına, kalp hastalıklarına, bağırsak sorunlarına, kansızlığa karşı koruyucu olan sebzeyi, farklı şekillerde hazırlayarak çocuklarınıza sevdirebilirsiniz. Taze olarak suyunu sıkarak, günde 1-2 fincan içerseniz kalp hastalıkların karşı korunmuş olur ve vücudunuza dinçlik verebilirsiniz. Hamile bayanların ıspanak tüketimine önem vermesi demek hem kendilerinin hamilelik süresinde hem de doğacak bebeklerinin kansızlık sorunu çekmemesi demektir. Ayrıca folik asit oranı yüksek bir sebze olduğundan, hamilelik sırasında doktorlar tarafından özellikle tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Bu sebze çocuklarda, hamile bayanlarda ve yaşlılarda yani her yaşta faydalı besinler arasındadır. Yaşlıların gözlerinde olan bozuklukları tedavi edici özelliği olduğundan, bu yaşlarda bile tüketimi ihmal edilmemelidir. Ispanağı çorbalarda, salatalarda, yemeklerde, böreklerde, keklerde kullanabileceğiniz gibi, cilt bakımında maske olarak da kullanabilirsiniz. Şimdi ıspanak salatasını hazırlamaya başlayalım.

Ispanak salatası için gerekli olan malzemeler
Ispanak salatası nasıl yapılır?

Salatayı hazırlamak için önce ıspanakların köklerini ayırıyoruz. Daha sonra ıspanakların yapraklarını güzelce yıkıyoruz. Bir kevgirin içine koyarak, suyunun iyice süzülmesini bekliyoruz. Başka bir kâsenin içine salatalığı yıkayarak, küp şeklinde doğruyoruz. Burada salatalığın kabuklarını soymak ya da soymamak sizin tercihiniz. Biz kabuklarını soymadan kullanmayı tercih ediyoruz. Bunun içine peksimeti küçük küçük kırıyoruz. Ayrı bir kâsenin içinde salatanın sosunu hazırlamalıyız. Bunun için nar ekşisini, tuzu ve sızma zeytinyağını güzelce karıştırıyoruz. Şimdi suyu süzülen ıspanakları fazla kalın olmayacak şekilde doğruyoruz. Bunu salatalık ve peksimet karışımının içine ilave ederek karıştırıyoruz. Üzerine hazırladığımız sosu dökerek, iyice harmanlıyoruz. Servis tabağına aldığımız ıspanak salatasının üzerine çam fıstıklarını, dövülmüş cevizi ve nar tanelerini serperek, güzel bir şekilde süslüyoruz. Salatanız hem göze hem damak tadınıza hitap edecek şekilde hazırlandı. Artık sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }