{ "title": "İtalyan Salatası", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/italyan-salatasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 06:32:59", "author": "Eygül", "article": [ { "article": "İtalyan Salatası, Yemek davetlerinde et yemeklerinin yanında sunulabilecek bir tariftir. Hafif bir meze türü de diyebiliriz. Ayrıca kumpir arasında da sunulabilecek bir çeşit olabilir.

İtalyan Salatası Malzemeleri
İtalyan Salatası Nasıl Yapılır?

İlk olarak patates ve havuçlar yıkanıp kabukları soyulur. Küp şeklinde doğranarak haşlanır. Bezelye de haşlanmış konserve ise bu şekilde kullanılır, eğer dondurucudan çıkarılmış ise onlar da haşlanır. Haşlanan sebzelerin suyu iyice süzülerek geniş bir kabın içerisine alınır. Garnitür hazır olarak da kullanılabilir. Kornişon salatalık turşusu ufak ufak doğranır, salamlar ise ince şeritler halinde kesilir. Karıştırma kabındaki sebzelerin üzerine ince doğranmış peynir, turşu ve salamlar da ilave edilerek karıştırılır. Süzme yoğurt ve mayonez ayrı bir kabın içerisinde karıştırılır ve hazırladığımız karışıma eklenir. Süzme yoğurt yoksa, normal kullandığımız yoğurt bir tülbent yerleştirilmiş süzgeç üzerinde bir süre bekletilerek fazla suyu atması sağlanır. Tuz da serpildikten sonra bir kez daha karıştırılıp buzdolabında yarım saat kadar bekletilir. İtalyan salatasındaki malzemeler isteğe göre azaltılıp veya artırılabilir. Buzdolabında bekletildikten sonra İtalyan salatası servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }