Kabak salatası yapımına başlamadan önce 4 adet kabağın kabuklarını soyun, bol suda yıkayın ve rendeleyin. Kabaklara bir miktar tuz serpin ve teflon bir tencereye koyun. Yaklaşık olarak 5 dakika boyunca suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin ve soğumaya bırakın. Bir tutam dereotunu ve 1 diş sarımsağı ince ince kıyın ve başka bir kaba dökün. Daha sonra 1 su bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı mayonez ve 1 çay bardağı çekilmiş cevizi de ilave edip iyice karıştırın.
Bir çorba kasesinin içinde 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşağı kırmızı pul biberi karıştırın. Kabakları servis tabağına alın ve üzerine sos karışımını dökerek karıştırın. Zeytinyağını da üzerine döküp karıştırmaya devam edin. Kabak salatası hazır. Soğuk servis edin.