{ "title": "Kabak Salatası", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/kabak-salatasi.JPG", "date": "19.01.2024 20:22:58", "author": "Atik", "article": [ { "article": "Kabak Salatası İçin Malzemeleri
Kabak Salatası Nasıl Yapılır?

Kabak salatası yapımına başlamadan önce 4 adet kabağın kabuklarını soyun, bol suda yıkayın ve rendeleyin. Kabaklara bir miktar tuz serpin ve teflon bir tencereye koyun. Yaklaşık olarak 5 dakika boyunca suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin ve soğumaya bırakın. Bir tutam dereotunu ve 1 diş sarımsağı ince ince kıyın ve başka bir kaba dökün. Daha sonra 1 su bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı mayonez ve 1 çay bardağı çekilmiş cevizi de ilave edip iyice karıştırın.

Bir çorba kasesinin içinde 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşağı kırmızı pul biberi karıştırın. Kabakları servis tabağına alın ve üzerine sos karışımını dökerek karıştırın. Zeytinyağını da üzerine döküp karıştırmaya devam edin. Kabak salatası hazır. Soğuk servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }