{ "title": "Karides Salatası", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/karides-salatasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 15:33:59", "author": "Nuralem", "article": [ { "article": "
Karides salatası, özellikle balık yaptığınızda size eşlik edecek en güzel salatalar arasında yer alır. Karides en fazla kullanılan deniz ürünleri arasında yer alır. Kabuklu olan deniz mahsullerinin lezzetli olması için, doğru olarak ayıklanması ve işlenmesi gerekir. Karides güveç, kokteyl ve salata olarak kullanılan bir deniz mahsulüdür. Karidesi kullanabilmek için ayıklamanız gerekir. Bunu haşlamadan önce ya da sonra yapabilirsiniz. Daha lezzetli olması açısından, özel haşlama suyu hazırlamanız gerekir. Karidesi ayıklarken kuyruğunu koparmanız gerekir. Fakat önce suyun altında güzelce yıkamanız gerekir. Kafasını bir bıçakla kesip, çıkartın. Daha sonra gövdesinde bulunan etli kısmı açığa çıkarın. Dışındaki kabukların tamamını ayıklamanız gerekir. Kuyruğunun koparılmasını söylemiştik, fakat bazı hallerde dekoratif amaçlı kullanılacaksa yerinde kalabilir. Daha sonra sırtını bir bıçakla çizerek, içinde bulunan siyah damarı çıkarın. Çıkmazsa bıçakla kazıyabilirsiniz. Daha sonra yine bol suyun altında karidesleri yıkayın. Bu şekilde ayıklamış olduğunuz karidesleri derin dondurucuda saklayabilirsiniz. İhtiyacınız olduğunda, çıkarıp kullanabilirsiniz. Size tarifini vereceğimiz haşlama suyuyla yapacağınız salatanın lezzeti daha güzel olacaktır. Fakat zamanım kısıtlı derseniz, içine tuz atacağınız haşlama suyunda karidesleri pişirebilirsiniz. Pişme süresine dikkat etmeniz gerekir. Karides 8-10 dakika kaynayınca pişmektedir. Karidesler temizlendikten sonra, salatamızı hazırlamaya başlayabiliriz.

Karides salatası için gerekli olan malzemeler
Haşlama suyu için
Karides salatası nasıl yapılır?

Salatanızı hazırlamak için, önce haşlama suyunu hazırlamanız gerekir. Bunun için sebzeleri ayıklayıp, doğrayarak bir tencerenin içine koyun. İçerisine suyu, baharatları ve sirkeyi ilave edin. Karışımın kaynamasını bekleyin. Bu suyu süzgeçten geçirip süzün. Daha sonra tekrar tencerenin içine koyun. Haşlama suyu kaynadıktan sonra içine yukarıda anlattığımız gibi ayıklamış olduğunuz karidesleri atın. Karidesler 8-10 dakika haşlandığında, pişmiş olacaktır. Zaten etlerin rengi beyaza dönecektir. Hemen tenceredeki suyun içinden karidesleri süzün. Biraz ılındıktan sonra, sızma zeytinyağı, limon suyu ve tuz karışımını karideslerle harmanlayarak, güzel bir servis tabağına alınız. Karides salatası artık konuklarınıza sunulmak için hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }