{ "title": "Kış Salatası", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/kis-salatasi.JPG", "date": "19.01.2024 09:08:47", "author": "Ayas", "article": [ { "article": "
Kış salatası, kış aylarının gelmesiyle salatalar hak ettiği sağlıklı görünüme kavuşuyor. Mevsimin en önemli sebzeleri arasında olan brokoli ve karnabahar mutfaklarımızda yerini almaya başlıyor. Yaz aylarında yediğimiz domates, salatalık ile hazırlanan salataların yerini bu sebzelerle hazırlanan salatalar alacak. Sebzeleri ve meyveleri zamanında tüketmek vücut sağlığımıza olduğu kadar, ruh sağlığımıza da faydalı olacak. Bu sebzeleri sadece yemeklerde değil, salatalarda kullanarak farklı lezzetler yaratabiliriz. İsterseniz bu salatayı diyet programınıza alabilirsiniz. Düşük kalorisiyle dengeli beslenmenize katkı sağlayacaktır. Şimdi bu sebzelerin zamanı, isterseniz sizlerle güzel bir kış salatası hazırlayalım.

Kış salatası tarifi için gerekli olan malzemeler
Kış salatası nasıl yapılır?

Bir tencerenin içine su koyarak, ocakta kaynatın. Tencerenin içindeki su kaynamaya başladıktan sonra içine bir miktar tuz atın. Su kaynamadan içine tuz atmanızı önermiyoruz. Çünkü içine attığınız tuz, suyun kaynamasını geciktirecektir. Karnabaharı ve brokoliyi çiçeklerinden ayırın ve güzelce yıkayın. Bunları kaynamakta olan suyun içine atın. Size küçük bir püf noktası verelim. Kaynarken suyun içine iki tane karanfil atarsanız, sebzelerden çıkan kokunun önüne geçmiş olursunuz. Karnabahar ve brokoli fazla yumuşamadan, sadece çatalı rahatlıkla batıracağınız kıvama gelene kadar haşlanmalı. Haşlama işlemi bittikten sonra, sebzeleri hemen sudan çıkarın. Onları soğuk suya tutun. Böylece doğal renklerini korumasını sağlamış olursunuz. Karnabahar kar gibi beyaz, brokoli yemyeşil rengini koruyacaktır. Kaynamakta olan aynı suyun içine dilimler halinde doğradığınız havuçları atarak, onları da haşlayın. Aynı şekilde pişince havuçları da soğuk sudan geçirin. Böylece pişmiş turuncu renkli havuçlar elde edeceksiniz. Bu malzemelerin hepsini bir araya koyabilirsiniz. Şimdi salatamızın sosunu hazırlayalım. Bir kâsenin içinde sızma zeytinyağını, nar ekşisini, limon suyunu, tuzunu, kırmızı pul biberi ve naneyi iyice karıştırın. Dilerseniz içine bir diş dövülmüş sarımsak ilave edebilirsiniz. Sosunuzu isterseniz bir kavanozun içinde karıştırabilirsiniz. Malzemeleri kavanoza koyarak, kapağını kapatın ve hızlı çalkalayın. Böyle yaparsanız malzemeler birbiriyle daha güzel karışıyor. Tercih sizin hangi şekilde kolayınıza gelirse, sosunuzu öyle hazırlayabilirsiniz. Sosunuzu salata malzemeleriyle buluşturmanın zamanı geldi. Malzemeleri iyice harmanlayarak, kış salatanızı hazırlayın. Servis tabağına alarak, salatanızı konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Hem düşük kalorisiyle hem de lezzetiyle kış boyunca vazgeçemeyeceğiniz bir salata hazırlamış oldunuz.

Afiyet olsun.
" } ] }