{ "title": "Mantar Salatası", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/mantar-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 06:25:16", "author": "Alpbike", "article": [ { "article": "
Mantar salatası, bu tarifimizi farklı salataları denemeyi sevenlerin tercih edeceğini düşünüyoruz. Salatamızın ana malzemesi olan kültür mantarının hem yemesi oldukça lezzetli hem de bitkisel protein kaynağı olarak tercih etmeniz gereken bir besin kaynağıdır. Normalde hayvansal besinlerden aldığınız proteinin yanında yağ oranını da fazla alıyorsunuz. Ancak mantardan aldığınız proteinin yanında, vücudunuza hiç yağ girmiyor. Bizleri kalp ve damar hastalıklarından koruyor. Bu avantajı nedeniyle mantar eşsiz bir besindir. Bu yüzden et yerine tercih edebilirsiniz. Özellikle vejetaryen beslenenler için bulunmaz bir fırsat olacaktır. Tabi diyet yapanlar içinde, doğru bir besin tercihi olacaktır. Şunu da belirtmekte fayda var. Mantarda bulunan protein, insanların sağlıklı beslenmesi için gerekli olan amino asitlerin çoğunu içeriyor. Bunun yanında mantarda bulunan C vitamini ve B kompleks vitaminleri, insan sağlığını koruyucu etkilere sahiptir. İçeriğinde yüksek miktarda folik asit bulunduğundan, kansızlık çekenlerin tüketmesi önerilmektedir. Özellikle hamile kadınların folik asit ihtiyacını karşılayabilecek bir besindir. Gördüğünüz gibi mantar diğer sebzelerin arasında farklı bir konumda yer alıyor. İçinde fosfor, kalsiyum, demir, bakır ve potasyumu barındıran, düşük oranda karbonhidrat ve yağ içeren, yüksek oranda protein ihtiva eden mantarı sofralarınızdan eksik etmeyin. İster garnitür olarak kullanın ister yemeklerinizde ister salatalarınızda kullanın, fakat düzenli olarak tüketin. Şeker hastalarına da özellikle mantarı yemelerini öneriyoruz. Çünkü kan şekerini düşüren özelliği de var. Mantarın bu özelliklerini anlattıktan sonra, şimdi salatamızı hazırlamaya başlayalım.

Mantar salatası tarifi için gerekli olan malzemeler
Mantar salatası nasıl yapılır?

Önce tencereye su koyarak ocağın üzerinde kaynatalım. Kaynayan suyun içine yıkadığımız mantarları atalım. Mantarlar piştikten sonra, bir kevgirin içine alalım. Burada suyunun iyice süzülmesini bekleyelim. Daha sonra mantarları ince bir şekilde dilimleyelim. Geniş bir kâsenin içine koyalım. Bu arada yeşil biberi hafif közleyelim. Sonra kabuklarını soyalım ve ince doğrayalım. Bunu mantarların içine koyalım. Aynı şekilde kırmızı biber turşusunu da ince doğrayarak, mantarların içine atalım. Aynı şekilde kornişon salatalık turşularını da doğrayarak, malzemenin içine koyalım. Dilimli olan yeşil zeytin ve siyah zeytinleri de karışıma ilave edelim. Mısır konservemizi süzelim ve onu da diğer malzemelerle karıştıralım. Şimdi salatamızın sosunu hazırlamamız gerekiyor. Bir kâsenin içine sızma zeytinyağını, sirkeyi, limon suyunu ve tuzu koyarak iyice karıştıralım. Her zaman dediğimiz gibi isterseniz bir kavanoza tüm malzemeleri koyup, iyice çalkalayın. Artık hangisi kolayınıza geliyorsa, öyle yapın. Hazırladığımız sosu salata malzemeleriyle karıştırarak, salatamızı hazır hale getirelim. Bizim tavsiyemiz, salatayı 3-4 saat önceden, mümkünse bir gece önceden hazırlamanız. Böylece malzemeler ve sos birbiriyle daha güzel özleşiyor. Salatanın lezzeti daha güzel oluyor. Salatanızın hazır olduğunu düşünüyorsanız, güzel bir salata tabağına aktararak konuklarınızın beğenisine sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }