{ "title": "Maş Salatası", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/mas-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 14:24:27", "author": "Sudan", "article": [ { "article": "
Maş salatası; Türk mutfağında bulunan saklı kalmış ve çok bilinmeyen salata tariflerinden biridir. Adından tahmin edileceği üzere temel malzemesi maş fasulyesidir ve yanında da nohut kullanılır. Özellikle misafirlere veya akşam yemeklerinde ev halkına farklı bir lezzet sunmak için isabetli bir tercih olacaktır. Az bilinen ve özgün bir tarif olmasına rağmen; malzemeleri son derece kolay bulunur cinstendir ve maş salatasının hazırlanışının da diğer klasik salata tariflerinden hiçbir farkı yoktur. Az bilinmesinin tek sebebi; salatalık, domates, soğan, vs. Diğer sebzelerle yapılan klasik salataların daha çok yaygınlaşmasıdır. Bu yüzden; mutfak konusunda en acemi olanların dahi rahatça üstesinden gelebileceği bir tariftir. Salata konusunda yeterince bilgili olanlar ise; zaten bu yazıyı okumaya dahi ihtiyaç duymayacaktır. Yazının devamında da ilk defa deneyeceklere bir rehberlik olması adına; gerekli malzemeleri listesi ve adım adım maş salatası tarifinin hazırlanışı yazılmıştır. Fakat bu yazının yanı sıra çevrede bulunan bilgili kişilerden de canlı olarak yardım alınması kesinlikle tavsiye edilir. Kolay gelsin:

Maş salatası için gerekli malzemeler
NOT: Yukarıda verilen malzeme miktarları 4-5 kişilik standart servisler içindir. Daha çok kişiye maş salatası hazırlayacak olanların, malzeme miktarlarını yukarıdakilerle orantılı olarak hazırlamaları gereklidir.

Maş salatası tarifi nasıl yapılır?
" } ] }