{ "title": "Meyve Salatası", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/meyve-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 17:46:44", "author": "Kadim", "article": [ { "article": "Meyve salatası, uygun meyvelerin küçük doğranarak ve farklı soslarla tatlandırılarak yapılan bir salatadır. Oldukça farklı soslarla hazırlayacağınız salatalarınızın beğenileceğini söyleyebiliriz. Meyve salatası hazırladığınızda, üzerine sadece krem şanti gibi kalorisi yüksek ilaveler yapmanız gerekmiyor. Bunun yanında portakal suyu, bal, limon suyu, jöle, reçel, dondurma gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Salatada kullandığınız meyveler ayva, greyfurt gibi fazla tatlı olan meyvelerden değilse, balı tercih edebilirsiniz. İçinde turunçgillerden meyve olmayan salatalarda portakal suyu, meyveleriniz çok tatlıysa, limon suyu ilavesiyle tadını biraz hafifletebilirsiniz.

Salatanızın hoş bir görünüm almasını isterseniz, size jöle kullanmanızı tavsiye ediyoruz. İster sade jöle, isterseniz meyve aromalı jöleleri tercih edebilirsiniz. Aromalı jöle tercih ettiyseniz, salatada kullandığınız meyvelerle uyumlu olmasına dikkat ediniz. Böylece hazırladığınız salatanızın lezzetine doyum olmayacak. Şeffaf özelliğe sahip olan bir kapta sunulan meyve salatası, jölenin yardımıyla güzel bir tatlı fırsatı olacak. Dondurmayla sunacağınız meyve salatasını özellikle yaz aylarında tercih ederseniz hem ferahlamanıza hem de sağlıklı bir tatlı yemenize sebep olacaktır. Biz de sizlere kış meyveleriyle yapabileceğiniz güzel bir meyve salatası tarifi vermek istiyoruz.

Meyve salatası için gerekli olan malzemeler
Meyve salatası nasıl yapılır?

Bir tavanın içine toz şekeri, zencefili ve vanilya çekirdeklerini koyun. Limon ve bir adet portakalın kabuklarını soyun. Bunları da tavanın içine ilave ederek, yüksek ateşte kaynayana kadar bekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, ateşin altını biraz kısın ve 5 dakika kadar kaynatarak, soğuması için buzdolabına alın. Karışımın soğumasını beklerken, kalan portakalların kabuklarını bir bıçakla soyun. Daha sonra her parça portakalın üzerindeki zarı soyun. Ortaya portakalın ortadaki zarı olmayan, etli kısmı kalsın. Bu portakal içlerini derin bir kâsenin içine koyun. Narı ayıklamadıysanız, önce dörde bölün. Daha sonra içinde su olan bir kabın içine sokarak, kabuğunu dışarıya doğru çevirin. Göreceksiniz narın içindeki tanelerin hepsi suyun içine dökülecek. Bunları suyun içinden alarak, kurutun. Şimdi hazır küp şeklinde olan muzları, kivileri, mangoları, kumkuatları, nar tanelerini karıştırma kabında bulunan portakalların içine ilave edin. Daha sonra ağır ağır malzemelerin hepsini karıştırın. Buzdolabına koymuş olduğunuz şurup karışımını, bu meyvelerin üzerine dökün. Hazırlamış olduğunuz meyve salatanızı bir gece buzdolabında beklettikten sonra, sosun içinde bulunan vanilya ile zencefil parçalarını çıkararak, servis kaselerine alabilirsiniz. Bu serinletici meyve salatasını beğeneceğinizi umuyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }