{ "title": "Mimoza Salatası", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/mimoza-salatasi.JPG", "date": "22.01.2024 01:50:52", "author": "İrade", "article": [ { "article": "
Mimoza salatası hem özel günlerinizde hem de farklı salatalar denemek istediğinizde tavsiye edeceğimiz bir salatadır. Görünümü bir pastayı andıran bu salata tarifimizi yine bir pasta gibi konuklarınıza ikram edeceksiniz. Malzemeleri arasında patates, havuç, ceviz, beyaz lahana, yumurta bulunan salatayı tavuk, balık ve et ilavesiyle hazırlayabilirsiniz. Biz et, tavuk ya da balık yerine beyaz lahana kullanmayı tercih ettik. İsterseniz siz tavuk kullanabilirsiniz. Malzemeler kat kat yerleştirildiğinden, beyaz lahana koyduğumuz katına haşlanmış ve robottan geçirilmiş olan tavuk etlerini koyabilirsiniz. Biz alt ve üst malzeme olarak cevizi tercih ettik. Sizler kaşar peynirini kullanabilirsiniz. Görüyorsunuz malzemeleri dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. Salatayı yaparken kullanacağınız süzme yoğurdun fazla ekşi olmamasına dikkat ederseniz, daha lezzetli olacaktır. Salataya pasta görünümü vermek içinde, kek pişirdiğiniz kelepçeli kalıptan faydalanabilirsiniz. Salatamızın özelliklerinden ve püf noktalarından bahsettik. Şimdi birlikte yapmaya başlayalım.

Mimoza salatası için gerekli olan malzemeler
Sos malzemeleri
Mimoza salatası nasıl yapılır?

Salatamızın yapımına önce derin bir kâsede sosumuzu hazırlayarak başlıyoruz. Süzme yoğurdu, mayonezi, limon suyunu, ezilmiş sarımsakları ve tuzu birbiriyle iyice karıştırıyoruz. Sosu hazırladıktan sonra, dinlenmesi için bir kenara alıyoruz. Patatesleri ve havuçları bütün olarak haşlıyoruz. Beyaz lahanayı ince bir şekilde kıyarak, biraz tuzla ovuyoruz. Yumurtaları da suda haşlamaya koyuyoruz. Haşlanmış olan patates ve havucu rendenin iri tarafıyla ayrı ayrı rendeliyoruz. Yumurtaların sarısı ve beyazını ayırarak, ayrı kapların içine rendeliyoruz. Salatamızı servis edeceğimiz tabağı hazırlıyoruz. Bu tabakla sunum olacağından, özenle seçmenizde fayda var. Kelepçeli kalıbın kelepçesini bu tabağın üstüne yerleştirin. En alta ceviz kırıklarını sıralıyoruz. Tabağı tamamen örtmesine dikkat edin. Bunun üzerine rendelediğiniz patatesi bir sıra yayın. Rendelemiş olduğunuz malzemeleri hafifçe tuzlamayı unutmayın. Sıraladığınız patatesin üzerine, hazırlamış olduğunuz sostan gezdirin. Sosu her kata süreceğiniz için, miktarını ona göre ayarlayın. Üzerine rendelemiş olduğunuz havuçları yayın. Yine üstüne sostan gezdirin. Bu katın üzerine ince kıydığınız beyaz lahanaları koyun. Lahanalar biraz sulanmıştır. Koyarken suyunu iyice sıkın. Üzerine yine sostan gezdirin. Sosunuz bu katta bitmiş olmalı. Bu kata önce rendelediğiniz yumurta beyazlarını, sonra yumurta sarılarını yayın. Üzerine yine ceviz kırıkları serpiştirin. Salatanızın hazırlanması bitti. Fakat buzdolabında dinlendirmeniz gerekir. 3-4 saat dinlenme yeterli olur diyebiliriz. Fakat bunu bir gece önce hazırlarsanız, daha güzel olacaktır. Servis edeceğiniz zaman, buzdolabından çıkarın. Etrafında olan kelepçeli kalıbı çıkararak, Dilerseniz birkaç dal maydanoz ile süsleyerek, mimoza salatanızı servis edebilirsiniz. Konuklarınıza dilimleyerek servis edebilirsiniz. Bu salatanın hem görünümünü beğeneceksiniz hem de lezzetini. Konuklarınızın da beğeneceğini düşünüyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }