{ "title": "Piyaz Tarifi", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/piyaz-tarifi(1).jpg", "date": "21.01.2024 15:11:12", "author": "Derkavi", "article": [ { "article": "
Piyaz tarifi isteyenler için hazırladığımız bu yazı faydalı olacaktır. Sizlere tarifimizi vermeden önce lezzetli bir piyazın, püf noktalarını verelim. İyi bir piyaz yemek isteyenler, öncelikle fasulye seçimine önem vermelidir. Tercihiniz ispir fasulyesi olsun ki hem şeker gibi bir lezzette hem de kolay pişen özellikte olsun. Fasulyeleri bir gece önce ıslatmanız ve suyun içine tuz atmanızı öneririz. Daha sonra haşladığınız fasulyelerin bu su içerisinde soğumasını sağlayın. Böyle yaparsanız fasulyelerinizin kabukları çatlamayacaktır. Sıcakken süzerseniz, bir de üstüne soğuk su tutarsanız piyazın görüntüsü hoş olmayacaktır. Fasulyeler haşlandığında ne fazla pişmeli ne de az pişip kıtır olmalı. Pişme dozunu iyi ayarlamalısınız. Bu şekilde hazırladığınız fasulyeleri buzluğa koyarak istediğiniz zaman piyazınızı yapabilirsiniz. Dilerseniz şimdi piyazımızı yapmaya başlayalım.

Piyaz tarifi için gerekli olan malzemeler
Piyaz nasıl yapılır?

Akşamdan ıslatmış olduğunuz fasulyelerin suyunu dökerek, tencereye alınız. Üzerine su ve tuz ilave ederek haşlamaya başlayınız. Yumuşadıktan sonra soğuması için bir kenara alınız. Daha sonra domatesleri küp şeklinde doğrayınız. Soğanı soyarak piyazlık doğrayınız. Maydanozları ayıklayıp, ince ince kıyınız. Soğumuş olan fasulyelerin suyunu süzerek, salata tabağına alın. Doğradığınız malzemelerle karıştırın. Malzemeleri önce soğan olmak üzere sırayla karıştırın. Ardından zeytinyağını, sirke, tuz ve limon suyunu bir kâsede karıştırarak hazırladığınız karışımın üzerine dökünüz. Salata kasesinin üzerini sumak veya kırmızı pul biberle süsleyiniz. Dilerseniz haşlanmış yumurta ile de süsleyebilirsiniz. Yanında hazırlayacağınız köfteyle, piyaz harika bir öğün olacaktır. Konuklarınızın beğeneceği bir menüyü sunmak hoşunuza gidecek.

Afiyet olsun.
" } ] }