{ "title": "Rus Salatası", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/rus-salatasi.jpg", "date": "20.01.2024 03:14:04", "author": "Görkem Baki", "article": [ { "article": "Rus salatası, her türlü yemeğin yanında, sandviçlerin içinde kullanabileceğiniz bir salata türüdür. Hazırlanması gayet kolay olduğundan, dilediğiniz zaman hazır mayonez kullanarak, salatanızı yemek zamanına kadar yapabilirsiniz. Günümüzde çocukların, gençlerin severek tükettiği salatalar arasında yer alıyor. Fransızlar tarafından yaratılan bu salata, artık tüm dünyada severek tüketilmektedir. Salatanın ana malzemesini patates, havuç, bezelye ve mayonez oluşturmaktadır. Bu malzemelerin yanına salatalık turşusu, salam, gibi malzemeler ilave ederek daha fazla zenginleştirebilirsiniz. Tercih size kalmış. Bu salatanın bir avantajı daha hazırlandıktan sonra, buzdolabında belli bir süre saklayabilir ve dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Tabi bu salatanın içinde bulunan mayonezin kalorisini düşünerek, tüketiminizi ona göre yapmanızı tavsiye ederiz. Çünkü bir porsiyon rus salatasında yaklaşık olarak dört yüz kalori bulunmaktadır. Dilerseniz salatamızı yapmaya başlayalım.

Rus salatası için gerekli olan malzemeler
Rus salatası nasıl yapılır?

Salatamızın malzemeleri içinde bulunan yoğurt normal olarak bu salata malzemeleri içinde yer almıyor. Biz mayonezin biraz hafiflemesi için koymayı tercih ediyoruz. Böylece salata daha sağlıklı bir hale geliyor. Siz mayonezi inceltmek isterseniz, yoğurdu kullanabilir ya da sadece mayonezle salatanızı hazırlayabilirsiniz. Tabi malzemelerinizi zenginleştirmekte sizin elinizde. İçine salam, jambon, mısır, dere otu gibi malzemeler ilave ederek zenginleştirebilirsiniz. Şimdi patateslerin kabuklarını soyalım. Havuçların da kabuklarını soyalım. Bunları küçük küp şeklinde doğrayalım. Bizim tavsiyemiz sebzelerinizi buharda pişirmenizdir. Suyun içinde kaynatılan sebzelerin vitamin ve mineralleri suya geçeceğinden, en sağlıklı pişirme yöntemi bu olacaktır. Böylece uzun yaşamın sırları arasında olan sağlıklı ve düzenli beslenmeye bir katkıda biz yapmış oluruz. Buharda haşladığınız patates, havuç ve bezelyeleri bir kâsenin içine alarak soğumasını bekleyin. Sebzeler soğurken aynı zamanda kendilerini çekecek ve toparlanacak. Yalnız pişirirken fazla yumuşamalarına izin vermeyin. Yoksa salatayı hazırlarken ezileceklerdir. Onlar soğurken sizde mayonez ve yoğurdu bir kâsenin içinde iyice karıştırın. Bu arada kornişon salatalık turşuları küçük küp şeklinde doğrayın. Malzemeler soğuduktan sonra hepsini karıştırın. İçine mayonez ve yoğurt karışımını ilave edin. Buna çok az miktarda tuz ilave edebilirsiniz. Hepsini karıştırdıktan sonra, servis yapacağınız bir salata tabağına dökebilirsiniz. Üzerini haşlanmış yumurta dilimleri, zeytin taneleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyerek, salatanızı konuklarınızın beğenisine sunabilirsiniz. Bize göre bu salatayı sevmeyen yoktur. Bazıları buna Amerikan salatası dese de doğrusu bunun rus salatası olduğudur.

Afiyet olsun.
" } ] }