Salata çeşitleri, salata ana yemeklerin yanında vazgeçilmez bir tat olarak herkesin severek ve çokça tükettiği bir yiyecektir. Ayrıca diyet listelerinin vazgeçilmezi olan salata kilo vermek isteyenler için de ideal bir yiyecektir. Hazırlaması kolay ve yüzlerce çeşit salata tarifi vardır. Bizde sizler için salata çeşitlerine birkaç örnek vereceğiz.
Pancarlı Makarna Salatası
Pancarlı Makarna Salatası Malzemeleri
1 paket makarna
1 su bardağı pancar turşusu
5 adet kornişon turşu
1 su bardağı mısır
1 tane haşlanmış havuç
1 su bardağı süzme yoğurt
1 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Arzu edildiği kadar tuz
Pancarlı Makarna Salatası Nasıl Yapılır?
Uygun bir tencereye 2 litre kadar su koyup kaynamaya bırakalım. Kaynayan suyun içine tuz, sıvıyağ ve makarnayı ekleyerek makarnalar haşlanana kadar pişirelim. Haşlanmış havucu, pancar turşusunu ve kornişon turşuyu aynı boyutta olacak şekilde küp-küp doğrayalım. Maydanozu incecik kıyalım. Hazırladığımız bütün malzemeleri çukur bir karıştırma kabına alarak, içine mısırı ilave edelim. Ufak bir kâsenin içinde mayonez ve yoğurdu çatal ile iyice çırpalım.
Pancar turşusundan yarım çay bardağından daha az olacak şekilde yoğurtlu karışıma ilave edelim. Hazırladığımız malzemelerin yarısını yoğurtlu karışıma ekliyoruz. Haşlanan makarnayı ve bir miktar zeytinyağı ilave ederek harmanlıyoruz. Hazırladığımız salatayı servis tabağına alıyoruz. Ayırdığımız malzemeleri salatanın üzerine ilave ederek servise sunuyoruz.
Afiyet olsun.
Zerdeçallı Bulgur Salatası
Zerdeçallı Bulgur Salatası Malzemeleri
2 su bardağı iri bulgur
1 küçük kâse bezelye
1 kahve kaşığı zerdeçal
1 küçük kâse pancar turşusu
Bir tutam maydanoz, yeşil soğan, dereotu
8-10 tane biberli zeytin
1 adet limon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Zerdeçallı Bulgur Salatası Nasıl Yapılır?
Uygun bir tencerenin içine 2 litre kadar su ve zerdeçalı ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan suyun içinde bulguru haşlıyoruz. Haşlanan bulguru süzgeç yardımı ile süzerek soğumaya bırakıyoruz. Çukur bir kabın içine bulgur ve doğranmış pancarı ilave ediyoruz. Tüm yeşillikleri incecik kıyarak karışıma ilave ediyoruz. Biberli zeytinleri minik minik doğruyoruz ve salatamızın içine ekliyoruz. Ardından haşlanmış bezelyeyi de ekliyoruz. Üzerine zeytinyağı, limon ve tuz ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Artık salatamız servis için hazır.
Afiyet olsun.
Arnavut Salatası
Arnavut Salatası Malzemeleri
3 adet yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
Arnavut Salatası Üzeri için
Toz kırmızı biber
Tereyağı
Arnavut Salatası Nasıl Yapılır?
Arnavut salatamız için sarımsakları rendeleyerek yoğurt ile karıştırıyoruz. Üzerine un, sirke ilave ediyoruz. Yumurtaları ayrı bir kabın içinde tuz ilave ederek krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz ve karışıma ekliyoruz. Elde ettiğimiz karışımı altı kısık ocağa alarak koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz. Koyulaşan karışıma az sıcak su ekleyerek kıvamının açılmasını sağlıyoruz. Hazırladığımız karışımı servis tabağına alıyoruz. Tereyağını ufak bir cezvede eriterek, üzerine kırmızı toz biber ekleyerek ısıtıyoruz. Hazırladığımız sosu salatamızın üzerine gezdiriyoruz. Artık salatamız servis için hazır.
Milföy Çanağında Yumurtalı Peynir Salatası Nasıl Yapılır?
Her bir milföy hamurunu hafif unlayarak merdane yardımı ile biraz açıyoruz. Sufle kaplarımızı yağlayarak açtığımız milföyleri içine yerleştiriyoruz. Milföylerin üzerini ısıya dayanıklı cam bir tepsi ile kapatarak 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Yumurtaları kâseye alarak çırpıyoruz. Uygun bir tavaya biraz sıvıyağ ekleyerek yumurtaları pişiriyoruz. Beyaz peyniri ve kaşar peynirini minik minik doğrayarak çukur bir kabın içine alıyoruz. Üzerine ince kıyılmış, maydanoz, yeşil soğan ve dereotunu ekliyoruz. Domateslerimizi ve pişirdiğimiz yumurtaları da ufak ufak doğrayarak diğer malzemelerin üzerine ekliyoruz. Karışıma tuz ve yağ ilave ederek karıştırıyoruz. Pişmeye bıraktığımız milföyleri fırından alarak kalıplardan çıkarıyoruz. Hazırladığımız salatamızı milföylerin içine dökerek servis tabağına sıralıyoruz. Salatamız artık servis için hazır.
Afiyet olsun.
Karnabahar Salatası
Karnabahar Salatası Malzemeleri
1 adet orta boy karnabahar
1 tane kırmızı biber
1 adet kuru soğan
1 kâse Meksika salatası
1 su bardağı mısır
5 adet kornişon turşu
2 dal taze nane, dereotu
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tane limon ve zeytinyağı
Karnabahar Salatası Nasıl Yapılır?
Karnabahar salatamızı hazırlamak için, karnabaharımızı çiçeklerinden ayırarak haşlıyoruz. Kırmızı biber ve kuru soğanı incecik kıyıyoruz. Hazırladığımız malzemeleri uygun bir karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine Meksika fasulyemizi ve mısırımızı ilave ederek harmanlıyoruz. Kornişon turşumuzu, dereotunu ve naneyi doğrayarak karışıma ekliyoruz. Haşladığımız karnabaharları da karışıma ekleyerek üzerine, limon, nar ekşisi, sıvıya ve tuz ilave ederek düzgünce karıştırıyoruz. Salatamız artık servis için hazır.