{ "title": "Şehriye Salatası", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/sehriyeli-salata.jpg", "date": "21.01.2024 16:57:43", "author": "Abdülhakem", "article": [ { "article": "
Şehriye salatası, arpa şehriye ile hazırlanan salata özellikle bayanların kabul günlerinde ve özel günlerde tercih edilen aperatifler arasında yer alır. Akşam yemeklerinde, beş çaylarında sizlerin de severek tüketeceğinizi düşünüyoruz. Salatanın içine koyulan yeşillikler, daha sağlıklı olmasına yardımcı oluyor. Salatanızı dilerseniz tel şehriye ile de hazırlayabilirsiniz. Besin değeri açısından beslenmenizde yer vermeniz gereken bu salatanın lezzeti de hoşunuza gidecektir. Biliyorsunuz şehriye buğdaydan elde edilmiş olan bir tahıl türüdür. İçeriğinde karbonhidrat, potasyum, B grubu vitaminleri, magnezyum, demir ve lif bulunur. Çorba ve pilav dışında salata olarak tüketimi sizlere değişik gelecektir. Dilerseniz şimdi birlikte salatamızın yapımına geçelim.

Şehriye salatası için gerekli olan malzemeler
Şehriye salatası sos malzemeleri
Şehriye salatası nasıl yapılır?

Bir su bardağı arpa şehriyeyi, dört su bardağı su ve biraz tuzla birlikte bir tencereye koyun. Tencereyi ocağın üzerine koyarak, kısık ateşte şehriyeleriniz yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Kaynamaya koyduğunuz şehriyelerin içine bir yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederseniz, birbirlerine yapışmalarını önlersiniz. Kaynamakta olan şehriyeleri, kaşıkla sık sık karıştırınız. Şehriyeler suyunu çekip, yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Arpa şehriyelerin iyice şişmesini sağlamak için, tencerenin ağzını kapatarak yarım saat kenarda dinlendirmelisiniz. Daha sonra şehriyeleri diğer malzemelerle karıştıracağınız derin bir kâseye almanız gerekiyor. Şimdi birlikte salatanın malzemelerini hazırlamaya başlayalım. Mısır konservesinin suyunu süzerek, soğuk suda yıkayın. Taze soğanları ayıklayıp, yıkayın. Daha sonra ince ince doğrayın. Maydanoz ve dereotunu da yıkayarak, ince bir şekilde doğrayın. Havuçları yıkayıp kabuklarını soyarak, rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Başka bir kâsede sızma zeytinyağı, kırmızı pul biber, karabiber, limon suyu ve tuzu iyice karıştırarak, salatanızın üzerine dökünüz. Salatanın malzemesi ve sosunu harmanlayarak, iyice karışmasını sağlayın. İsterseniz şehriye salatanızı yoğurtlu olarak da hazırlayabilirsiniz. Böyle tüketmeyi arzu ederseniz tarifimize bir su bardağı yoğurt ve bir yemek kaşığı mayonez ilave etmelisiniz. Yoğurt ve mayonezi iyice karıştırıp, bunu salatanızın içine karıştırarak bu şekilde servis edebilirsiniz. Şehriye salatanızı büyük servis tabağına ya da küçük kaselere alarak, konuklarınıza ikram edebilirsiniz. İnanıyoruz ki hazırladığınız salata, konuklarınıza farklı ve lezzetli gelecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }