{ "title": "Sezar Salata", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/sezar-salata.jpg", "date": "22.01.2024 01:50:58", "author": "Kûhsar", "article": [ { "article": "
Sezar salata; eğer salata vazgeçilmezleriniz arasında ise ve bu salatayı henüz denemediyseniz, bu salata da diğer salatalar gibi vazgeçilmezleriniz arasında olacaktır. Yapımının kolay olması ve içeriğinde bulunan vitaminlerden dolayı da sofranızdan eksik etmeyeceğiniz tarifler arasında yer alacaktır. Ailenize, sevdiklerinize ve misafirlerinize servis edebileceğiniz bu salata herkes tarafından beğenilecektir.

Sezar Salatası Malzemeleri
Sosu için
Sezar Salata YapılışıI

Öncelikle 3 adet tost ekmeğinin kenarlarını kesiyoruz ve ekmekleri küp-küp doğruyoruz. Orta boy tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı koyarak orta ateşte eritiyoruz. Orta ateşte erittiğimiz tereyağın üzerine 1 çay kaşığı pul biber,1 çay kaşığı kekik ve küp şeklinde doğradığımız ekmekleri ilave ederek kızartıyoruz. Kızarttığımız karışımı kenara alıyoruz. Bu sırada tavuk göğsünü ince ve uzun bir şekilde güzelce doğruyoruz. İnce uzun bir şekilde kestiğimiz tavuk göğsünü 100 gram rendelenmiş parmesan peynirini ya da eskimiş kaşarı başka bir tavanın içine koyuyoruz. 4 çorba kaşığı zeytinyağı ile hafif bir şekilde etler ve parmesan peyniri ya da eski kaşar peynirini pembe olana kadar kızartıyoruz. Kızarttığımız etleri soğuması için bir kenara koyuyoruz. 1 adet göbek salata, 4 yaprak roka ve 1 adet salatalığı güzel bir şekilde yıkıyoruz. Daha sonra yıkadığımız yeşillikleri temiz bir bez ile kuruluyoruz. Salata tabağına 1adet göbek salatayı ve 4 yaprak rokayı ellerimizle parçalara bölerek koyuyoruz. Ellerimizle bölmemizin nedeni vitaminlerinin gitmemesi için. Daha sonra 1 adet salatalığı kabuklarını soyarak ve küçük parçalara ayırarak güzel bir şekilde doğruyoruz ve salata tabağına ilave ediyoruz. Salata tabağının içine tavada kızartmış olduğumuz tavuk göğsü etini ve küp şeklinde doğrayıp kızarttığımız ekmekleri ilave ediyoruz. Salata tabağını bir kenara koyarak sos için bekletiyoruz. Eğer ekmekleri yağda kızartmak istemiyorsanız küp şeklinde doğranmış ekmekleri yaklaşık olarak 180 dereceye ayarlı fırına koyarak kızartabilirsiniz.

Sos Nasıl Yapılır?

Öncelikle 2 diş sarımsağı güzel bir şekilde kabuklarından ayırarak soyuyoruz. Kabuklarından ayırarak soyduğumuz sarımsağı havanda ezerek küçük bir kaba koyuyoruz. Daha sonra başka bir kaba 5 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı mayonez, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 çay kaşığı karabiber ve 1.5 çay kaşığı tuzu koyarak güzel bir şekilde karıştırıyoruz. 2 adet limonu limon sıkacağında sıkarak kabımızın içine yavaş bir şekilde her yerine ilave ediyoruz. Sosumuzun tam karışması için bir müddet bekletiyoruz. Bu şekilde sosumuz hazır oluyor. Salata tabağının üzerine hazırladığımız sosu ilave ederek güzel bir şekilde karıştırıyoruz. Salata sunum için hazırdır.

Afiyet Olsun.
" } ] }