{ "title": "Soğan Salatası", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/sogan-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 14:50:03", "author": "Süsen", "article": [ { "article": "
Soğan salatası, ızgaraların, et yemeklerinin ve kızartmaların yanında vazgeçilmez salatalar arasında yer alır. Soğan ağrı kesici ve antibiyotik özellikleri araştırmalar sonucunda kanıtlanmış olan sebzeler arasındadır. Bazı türlerinin tadı biraz acı ve sert olsa da az miktarda tuzla ovduktan sonra rahatlıkla tüketilebilir. Vitaminler açısından zengin, iyi bir idrar söktürücü olan soğan, çiğ ya da pişmiş olarak tüketilebilir. Çiğ olarak tüketildiğinde, koku yapmış olsa da sebzeden en iyi faydayı bu şekilde görebilirsiniz. Ağızda oluşan soğan kokusunu çiğ maydanoz, karanfil, ekmek kabuğu rahatlıkla alacaktır. Ayrıca polikistik over rahatsızlığına iyi geldiği bilinmektedir. Kırmızı, beyaz, mor gibi farklı türleri bulunmaktadır. Her çeşidi sağlığa faydalı olan bir sebzedir. Bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarında bolca tüketmekte fayda vardır. Ayrıca ister çiğ ister pişmiş olarak yiyin, düzenli olarak tüketildiğinde, kolesterol oranını dengeleyecektir. Kalbi güçlendiren, şeker hastalığını tedavi eden, cilt sorunlarında faydalı olan bu sebze, her zaman sofralarımızın baş tacı olmalıdır. İştah açıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı etkileri de vardır. Soğanın bu etkilerinden yararlanmak istiyorsanız, sadece çiğ ve pişmiş olarak tüketmelisiniz. Asla kızartma yapmamalısınız. Kızartıldığında besleyici değerlerinin oldukça azaldığı tespit edilmiş. Yemeklerin lezzetini arttıran soğanın, bu özelliğinden faydalanmak isterseniz yemeğe doğrarken mümkün olduğu kadar küçük doğrayın. Rendelemeyi tercih etmeyin. Mutfağınızda sakladığınız soğanları karanlık ve kuru bir yerde ve patateslerden ayrı olarak saklamalısınız. Soğanın faydalarından bahsettikten sonra, dilerseniz salatamızın yapımına geçelim.

Soğan salatası için gerekli olan malzemeler
Soğan salatası nasıl yapılır?

Önce kuru soğanları ayıklayarak, yıkayın. Daha sonra soğanları ikiye bölün. Bunları piyazlık, yarım ay şeklinde doğrayın. Bir tabağın içinde hafifçe tuzlayarak ovalayın. Bu arada maydanozları ayıklayın. Saplarını ayıklayarak, ince bir şekilde kıyın. Tuzla ovaladığınız soğanların içine bir miktar sumak ilave ederek, karıştırın. Daha sonra ince kıydığınız maydanozları, soğanlarla birlikte karıştırın. Üzerine sızma zeytinyağını gezdirin. Hazırladığınız soğan salatanızı servis tabağına alın. Kenarını domates ve salatalık dilimleri ile süsleyin. Bu şekilde soğan salatanız servise hazır hale geldi. Salatanız et yemeklerinin yanında, özellikle ızgara etlerin yanında, onlarla mükemmel bir ikili oluşturacaktır. Konuklarınızın beğeneceğini düşünüyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }