{ "title": "Tavuk Salatası", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/tavuk-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 22:22:09", "author": "Hatip", "article": [ { "article": "Tavuk salatası, her ne kadar akşam yemeklerinin yanında pek gitmez diye düşüneneler varsa mutlaka denemelerini tavsiye ederiz. İçerisinde bol miktarda tavuk bulunması nedeniyle oldukça da faydalı bir salata tarifidir. Tavuk salatasını kabul günlerinizde veya aniden ev oturmasına gelen misafirlerinize yanında bir tatlı, bir de tuzlu sunum ile servis yapabilirsiniz.

Tavuk Salatası Malzemeleri
Tavuk Salatası Nasıl Yapılır?

Salatamızın yapımına başlarken eğer tavuklar haşlanmamış ise haşlayalım ve soğuması için bekletelim. Tavuklar soğuması için beklerden 2 tane patatesi de kaynar suyun içerisinde haşlayalım ve pişince ocağın üzerinden alıp kabuklarını soyalım. Kabukları soyulmuş olan patatesleri rendenin kalın dişli yeri ile rendeleyelim ve içerisine karabiber, kimyon, tuz ve limon suyu ilavesi yapıp karıştıralım.

Patatesli karışımı kelepçeli bir kek kalıbının içerisine alalım ve hafif bastıralım. Havuçları rendenin kalın dişli olan kısmı ile iyice rendeleyelim ve yanmaz bir tavanın içerisinde 2 kaşık zeytinyağı eşliğinde kavuralım.

Yoğurdu derin bir karıştırma kabının içerisine alalım ve üzerine dereotunu, maydanozu ve yeşil soğanı ince kıyım yapıp ekleyelim ve karıştıralım. Hazır hale gelmiş olan yoğurtlu sosun yarısını patateslerin üzerine dökelim ve yoğurdun üzerine de önceden hazır hale getirdiğimiz havuçları ekleyip elimiz ile düzleştirelim.

Didiklediğimiz tavukları saltanın orta kısmına dökelim ve üzerine kalan yoğurtlu karışımı dökelim.

2 tane haşlanmış yumurtaların beyazlarını sarılarından ayıralım ve beyaz olan kısımları salatanın en üstüne rendenin ince dişli yeri ile rendeleyelim. Ardından sarısını da rendeleyelim ve tavuk salatamızı buzdolabına dinlenmesi için kaldıralım. Dinlenmiş olan tavuk salatamızı ertesi gün kelepçeli kalıbın içerisinden alalım dikkatli bir şekilde çıkartalım. Salatamızın üstünü zeytinler ve çeri domatesler ile süsleyip servise sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }