{ "title": "Tavuklu Salata", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/tavuklu-salata.jpg", "date": "21.01.2024 12:08:37", "author": "Mevhibe", "article": [ { "article": "
Tavuklu salata, normal salata dışında farklı salata yapmak isteyenler ve farklı tatları salata da denemek isteyen kişiler için kesinlikle yapılması gereken bir tarif. Sizin ve sevdiklerinizin lezzetine doyamayacağı bu tarifin hem yapımı kolay hem de lezzeti bir harika. Evde rahatlıkla yaparak sevdiklerinize güzel bir servis yapabilir ve sevdiklerinize de bu salatayı sevdirerek vazgeçmeleri zor bir lezzete dönüştürebilirsiniz.

Tavuk Salatası Malzemeleri
Tavuk Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle 1 adet tavuk göğsünü düdüklü tencere ile güzel bir şekilde haşlıyoruz. Tavuk göğsünü haşladıktan sonra bir tabağa güzel bir şekilde parçalara ayırıyoruz yani didikliyoruz. Daha sonra bir tencerenin içine 2 adet patatesi koyarak haşlanmalarını sağlıyoruz. Patatesler haşlandıktan sonra elimizin yanmaması için soğuk suya tutuyoruz ve kabuklarını güzel bir şekilde soymaya başlıyoruz. Kabuklarını soyduğumuz patatesleri bir kâsenin içerisine güzel bir şekilde rendeliyoruz. Patatesleri rendelediğimiz kâsenin içine 1.5 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi ilave ederek karıştırıyoruz. Bu işlemden sonra kâsenin içine dökmek için yarım limonu, limon sıkacağı yardımı ile sıkıyoruz. Sıktığımız yarım limon ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağını kâsenin içine ekleyerek malzemeleri güzel bir şekilde karıştırıyoruz. 3 adet havucun kabuklarını soyuyoruz. Kabuklarını soyduğumuz havuçları bir tavanın içine rendeliyoruz ve rendelediğimiz havuçları az miktar da zeytinyağı ile soteliyoruz. Sotelediğimiz havuçları biraz soğuması için kenara koyuyoruz. Yuvarlak servis tabağının üzerine pasta çemberini koyuyoruz ve servis tabağını yağlıyoruz. Servis tabağının içine öncelikle rendelediğimiz patatesleri koyarak üzerine bastırıyoruz. 1 tutam dere otunu ince bir şekilde doğruyoruz. Doğradığımız dereotunu bir kâse süzme yoğurdun içerisine ilave ediyoruz ve kâsenin içerisine bir miktar zeytinyağı koyarak karıştırıyoruz. Yoğurdun kıvamını biraz açmak için çok az su kullanıyoruz. Elde ettiğimiz yoğurt sosundan servis tabağına koyduğumuz patateslerin üzerine bir miktar sürüyoruz. Daha sonra küçük parçalara ayırdığımız tavuk göğsünü üzerine koyuyoruz. Tavukların üzerine yoğurt sosundan bir miktar daha sürüyoruz. Daha sonra sotelediğimiz havuçları da üzerine koyarak yayıyoruz ve kalan yoğurt sosunu havuçların üzerine iyice sürüyoruz. Servis tabağında bulunan malzemeleri bir kenarda bekletiyoruz. Bu sırada 2 adet yumurtayı yaklaşık olarak 15 dakika haşlıyoruz. Haşladığımız yumurtaların sarılarıyla beyazlarını birbirinden ayırıyoruz ve beyazlarını rende yardımı ile güzel bir şekilde rendeliyoruz. Rendelediğimiz yumurta beyazlarını da servis tabağına yerleştiriyoruz ve dinlenmesi için buzdolabına bırakıyoruz. Eğer salatanın üzerini süslemek isterseniz bunun için yumurtanın sarısını, semizotu, domates, siyah zeytin. Haşlanmış mısır, salatalık turşusu ya da başka bir yeşillikle servis edebilirsiniz. Salata servis için hazırdır.

Afiyet Olsun.
" } ] }