Taze fasulye salatası, taze fasulye kalori bakımından oldukça düşük bir sebzedir. Bu nedenle de diyet listelerinin baş köşesinde yer alır. 100 gram çiğ fasulye yaklaşık 30 kalori kadardır. Yeşil fasulye doymuş yağ içermediği için en sağlıklı besinlerden bir tanesidir. Ayrıca mineral, vitamin ve mikro besinler bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.
Taze fasulye İçeriğinde yüksek oranda lif barındırdığı için hazmı kolaylaştırarak kabızlığı önler. En önemlisi ileri dönemlerde oluşabilecek kalın bağırsak kanserini önleyici bir etki sağlar. Yeşil fasulye A vitamini yönünden de oldukça zengindir. Yaşlanmayı geciktirerek farklı hastalıkların önlenmesinde rol oynar.
Dilerseniz şimdi bu kadar faydalı olan taze fasulyenin salatasını yapmaya başlayalım. Yeşil fasulye salatası yemeklerin yanında garnitür olarak kullanılabileceği gibi yemek olarak da tüketilebilir. Hafif beslenmek isteyenler için ideal bir seçenek olacaktır.
Taze Fasulye Salatası
Taze Fasulye Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
Yarım kilo taze fasulye
200 gram tavukgöğsü
1 çay bardağı haşlanmış buğday
1 adet kırmızı biber
1 adet kırmızı kuru soğan
1 adet sarı biber
1 adet limon kabuğu rendesi
50 gram badem
Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
Sosu için
5 çorba kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sirke
1 kahve kaşığı hardal
Yarım kahve kaşığı pul biber
Arzuya göre tuz
Taze Fasulye Salatası Nasıl Yapılır?
Taze fasulye salatası için ilk önce fasulyelerin saplarını ayıklayarak ufak ufak doğrayalım. Ardından fasulyeleri yıkayarak kaynar suyun içinde haşlayalım. Haşlanan fasulyeleri ocaktan alır almaz soğuk suyun altına tutalım. Soğuk suya tutulan fasulyenin rengi canlılığını koruyacaktır. Daha sonra fasulyeleri temiz bir havlu ile kurulayalım.
Tavuk etlerini de haşlayarak ufak ufak didikleyelim. Didiklediğimiz etleri çukur bir karıştırma kabına alalım ve üzerine kuruladığımız fasulyeleri ilave edelim. Karışımın üzerine haşlanmış buğdayı, kürdan şeklinde doğranmış sarı ve kırmızı biberi, bademi, limon kabuğu rendesini, piyazlık doğranmış kuru soğanı ve incecik kıyılmış maydanozu ekleyerek karıştıralım. Ayrı bir kâsenin içinde salatamızın sosunu hazırlamaya başlayalım.5 çorba kaşığı sıvı yağı, hardalı, sirkeyi, tuzu ve kırmızı pul biberi homojen bir şekilde karıştırarak hazırladığımız salatanın üzerine dökelim. Yine tüm malzemeyi düzgün bir şekilde karıştırarak salatamızı servis tabağına alalım. Artık taze fasulye salatamız tüm görselliği ve lezzeti ile servise hazır.