{ "title": "Üç Renkli Salata", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/uc-renkli-salata.JPG", "date": "19.01.2024 15:45:44", "author": "Matlube", "article": [ { "article": "
Üç renkli salata; görüntüsü, lezzeti ve sunumuyla muhteşem bir salata olan bu tarifi özel günlerinizde konuklarınız için rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Hem göze hem damağa hitap eden bu salataya gökkuşağı salatası adı da verilmektedir. Yaparken çok zevk alacağınız bu salata tarifini sevdiklerinize, misafir günleriniz ve özel günleriniz de rahatlıkla ve zevkle uygulayabilirsiniz. Bu tarif sizin ve sevdiklerinizin sevdiği salata tarifleri arasında ilk sıralarda yer alacak olan bir tariftir.

Üç Renkli Salata Malzemeleri
Üzeri için
Üç Renkli Salata Nasıl Yapılır?

Öncelikle 6 adet orta boy patatesi düdüklü tencere yardımıyla haşlıyoruz. Haşladığımız patateslerin kabuklarını soymadan önce elimizin yanmaması için bir müddet soğuk suda bekletiyoruz. Daha sonra soğuk suda bir müddet beklettiğimiz patateslerin kabuklarını soyuyoruz. Kabuklarını soyduğumuz patatesleri güzel bir şekilde eziyoruz. Bu sırada ayrı bir yerde 1 adet orta boy soğanı sıvıyağda soteliyoruz. Sotelediğimiz soğanların yanına ezdiğimiz patatesleri de ekleyerek yaklaşık 2 dakika kavuruyoruz. Daha sonra kavurduğumuz soğan ve patatesleri bir kenara koyuyoruz. Kenara koyduğumuz karışımın içerisine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biberi karışımın içine katarak karıştırıyoruz. Yine ayrı bir tava da doğradığımız orta boy soğanları bir miktar sıvıyağda soteliyoruz. 7-8 adet havucun kabuklarını soyuyoruz ve rende yardımı ile rendeliyoruz. Rendelediğimiz havuçları tavanın içine koyarak yaklaşık 2-3 dakika kavuruyoruz. Bir müddet kavurduğumuz malzemeleri ocaktan aldıktan sonra içerisine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biberi ekleyerek karıştırıyoruz. Kavurduğumuz malzemeleri bir kenara koyuyoruz ve daha sonra yarım kırmızı lahana rende yardımıyla bir tabağın içine rendeliyoruz ve tuzla ovuyoruz. Kelepçeli bir kabın içine streç fil seriyoruz. Önce patatesli karışımın yarısını tabana sıkıca yayılır. Daha sonra kırmızı lahanayı, havuç karışımını ve en üste de kalan patates karışımını yayıyoruz. Yaklaşık olarak 30 dakika boyunca kelepçeli kapta bu şekilde bekletiyoruz. 30 dakika beklettiğimiz kelepçeli kabı servis tabağına ters çevirerek koyuyoruz. Daha sonra üzerine 600 gram süzme yoğurdu, zeytinyağını ve havanda ezilmiş 2 diş sarımsağı karıştırarak güzel bir şekilde yayıyoruz. Yine üzerini süslemek için 2 adet havucu haşlıyoruz. Daha sonra haşladığımız bu havuçları rende yardımıyla rendeleyip temiz bir tülbent yardımı ile suyunu iyice sıkıyoruz. Elde ettiğimiz havuç püresinden küçük havuçlar yapılıp baş kısımlarına maydanoz yaprağı yerleştiriyoruz. Hazırladığımız olduğumuz salata servis için hazırdır. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }