{ "title": "Yeşil Mercimek Salatası", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/yesil-mercimek-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 12:37:09", "author": "Ogün", "article": [ { "article": "
Yeşil mercimek salatası, her öğün afiyetle tüketilebilecek enfes salata tariflerinden biridir. Özellikle yanında bir tatlı, bir tuzlu hamur işi ile sunum yapılan yeşil mercimek salatası konuklarınızdan tam not alacaktır. Davet sofralarının pek aranın salatası olmasa da kabul günlerinizin vazgeçilmezleri arasına girmeyi başarmış bir lezzettir. Yeşil mercimek salatasını haftada en az bir kere yapmalı ve bu vitamin deposu olan salata tarifinden kesinlikle faydalanılmalıdır. Özellikle gelişkin çağında olan çocuklarımız için bu salata kesinlikle bir alternatif olarak düşünülmelidir. Yeşil mercimeğin içerisinde bulunan yararlı maddeler yediden, yetmişe herkese sağlıklı yolun kapısını aralıyor.

Yeşil Mercimek Salatası Malzemeleri
Yeşil Mercimek Salatası Nasıl Yapılır?

Yeşil mercimekleri bir gün önceden ılık su ile ıslatın ve sabaha kadar kabarmasını sağlayın. Eğer ıslatmayı unutmuş iseniz veya aniden misafirleriniz bastırmış ise ocağın üzerine küçük bir tencere alın ve içerisini yarısına kadar su ile doldurun. Su kaynamaya başlayınca yıkanmış olan yeşil mercimekleri tencerenin içerisine alalım ve pişmeye bırakalım. Yeşil mercimekler pişerken sürekli kontrol edelim ve mercimeklerin patlamasını önlemeyelim. Genelde eski olan yeşil mercimekler sıcak suyun içerisine girdiğinde dış kısmı dağılıyor ve ikiye bölünüyor. Bu görüntüde salatanın içerisinde pek hoş durmuyor.

Aynı şekilde pirinçleri de ayrı bir tencerenin içerisine alalım ve üzerine sıcak su ilavesi yapıp pişmeye bırakalım. Pirinçler pişerken tek, tek olmasını sağlamak için içerisine hafif tuz ilavesi yapın ve ocağın altını kısık ateşte açın. Harlı ateşin üzerinde pişen pirinçler lapa olabilir. Bu da salatanın dış görselliğine gölge düşürebilir.

Yeşil mercimekler ile pirinçler pişerken bizde diğer malzemeleri hazırlamaya geçelim. İlk önce kuru soğanı piyazlık şekilde incecik, incecik keselim ve derin bir karıştırma kabının içerisine alalım. Soğanların üzerine hafif tuz serpiştirelim ve elimiz ile ovalım. Soğanlar diriliğini yitirince diğer malzemelerin yapımına geçelim. Bunun için yeşil soğan ve dereotunu ince kıyım yapalım ve karıştırma kabının içerisine aktaralım. Kalan baharatları, limon suyunu ve yağı da ilave edelim. Karıştırma kabımızın içerisinde bulunan malzemeleri bir kaşık vasıtasıyla güzel bir şekilde karıştıralım.

Pişmiş olan yeşil mercimekleri süzerek tencerenin içerisinden alalım ve soğuk suya tutup sıcaklığının çıkmasını sağlayalım. Pişmiş olan pirinçlere de aynı işlemi uyguladıktan sonra karıştırma kabının içerisine ilave edelim ve harmanlayalım. Havucu da rendenin kalın dişli yeri ile rendeledikten sonra diğer malzemelerin yanına alalım ve karıştıralım.

Bütün baharat ve malzemeleri ile buluşmuş olan yeşil mercimek salatası artık sunuma hazır hale gelmiştir. Salatamızı servis yaparken üzerine limon dilimleri ve çeri domatesler serpiştirebilir görselliğini arttırabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }