{ "title": "Yeşil Salata Tarifi", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/yesil-salata-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 16:38:41", "author": "Aybel", "article": [ { "article": "
Yeşil salata tarifi; tam anlamıyla protein ve vitamin dolu bu tarif hem lezzetli hem de çok sağlıklı. Akşam yemeklerinin veya öğlen menülerinin arasına sıkıştıracağınız yeşil salata tarifi ile sindirim sisteminizin çalışmasına yardımcı olacaksınız. Yöresel bir lezzet değildir fakat her bölgede, uygun yeşillikler ile yapılması mümkündür.

Yeşil salata tarifi malzemeler
Yeşil salata tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak geniş bir kabın içerisini su ile doldurun. Suyun içerisine yarım çay bardağı üzüm sirkesi ilave edin. Marul ile rokanın yapraklarını gövdelerinden ayırıp sirkeli suyun içerisine yatırın. Taze soğanların da başlarını kesin ve dış katmanını alıp suyun içerisine ilave edin. Nane, dereotu, maydanoz, salatalık ve biberi de suyun içerisine alıp 5 dakika kadar bekletin.

Ayrı bir kâsenin içerisinde salatanın sosunu hazırlayın. Bunun için limonun suyu sıkın, zeytinyağını ve tuzu da ekleyip kaşıkla karıştırın ve yeşil salata ile buluşması için bir kenarda bekletin.

Tüm yeşillikleri sirkeli suyun içerisinde 5 dakika beklettikten sonra akan suyun altında iyice yıkayın ve kurutun. Eğer yeşillikleri kurutmadan doğrarsanız çabuk ölmesini ve kendini bırakmasına neden olursunuz.

Kurutma işlemini de gerçekleştirdikten sonra istenilen büyüklükte ilk önce dallı yeşillikleri doğrayın. Ardından saltalık ve biberi küp şeklinde kesin ve doğranmış yeşillikleri bir karıştırma kabının içerisine alıp harmanlayın. Malzemeleri harmanladıktan sonra servis tabağının içerisine alın ve üzerine hazırladığınız sosu gezdirip servis için sunum yerinde bulundurun.
" } ] }