{ "title": "Yoğurtlu Kabak Salatası", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/yogurtlu-kabak-salatasi.JPG", "date": "20.01.2024 01:11:43", "author": "Zerak", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu kabak salatası, kabak yaz aylarının en hafif ve en sevilen sebzeleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda lif oranı yüksek olduğundan, bağırsaklarınızı çalıştıran, besin değerleri açısından dengeli beslenmenize yardımı olan bir sebze. Mutfaklarımızda çeşit çeşit tariflerle pişirilen bu sebzeyi hem yemeklerde hem böreklerde hem de salatalarda kullanabilirsiniz. Kabağın kızartması, yemeği, dolması, böreği kısacası her türlü yapılan yemeğini sevdiğinizi düşünüyoruz. Sinirlerinizi yatıştırmak, vücudunuzu temizlemek istiyorsanız, kabağı bolca tüketin. Diyet yemeklerinin de baş tacı olduğunu belirtelim. Düşük kalorisi ile tabi kızartma yapmadan, rahatlıkla tüketebilirsiniz. Bu salatayı hazırlarken kabakların suyunu sıkmıyoruz. Ama yine de kabağın rendelendikten sonra daha fazla sulandığını unutmayın. Bu yüzden kabakları rendeledikten sonra hemen kullanmaya çalışın. Bazı mezeleri ve börekleri kabakla hazırlarken suyunu sıkmanız gerekiyor. Fazla sulu olduğunda, hazırladığınız yemeğin tadını bozabiliyor. Bir de kabağın nane ile çok güzel uyum sağladığını belirtelim. Naneyi ister kuru ister taze olarak kabakla pişirdiğiniz yiyeceklerin içine ilave etmelisiniz. Dilerseniz şimdi hep birlikte salatamızın yapımına başlayalım.

Yoğurtlu kabak salatası tarifi için malzemeler
Yoğurtlu kabak salatası nasıl yapılır?

Kabakları yıkayarak, kabuklarını soyun. Hepsini rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Diğer tarafta kuru soğanın kabuklarını soyarak, yemeklik ince bir şekilde doğrayın. Bunu bir tavanın içine koyarak, ocakta sızma zeytinyağı ile soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun. Daha sonra rendelemiş olduğunuz kabakları, suyunu sıkmadan içine ilave edin. Ateşin üzerinde kabaklar suyunu çekene kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin. İçine tuzunu bu aşamada ilave edebilirsiniz. Karışımı soğuması için bir kenara alın. Derin bir kâsenin içinde süzme yoğurdu ya da normal yoğurdu, rendelenmiş sarımsakları ve tuzu iyice karıştırın. Pişirdiğiniz kabaklar soğuduktan sonra, yoğurtlu karışımla iyice karıştırın. Kabaklar ılık olduğunda daha güzel oluyor. İsterseniz bu şekilde karıştırıp, tüketebilirsiniz. Salatanızı artık servis tabağına alabilirsiniz. Üzerine kabağa en çok yakışan baharat olan nane ve dere otu koyarak, süsleyebilirsiniz. Naneyi ister kuru ister taze olarak kullanabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz yoğurtlu kabak salatanızı konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }