{ "title": "Yoğurtlu Patlıcan Salatası", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/yogurtlu-patlican-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 14:50:40", "author": "Taraif", "article": [ { "article": "Yoğurtlu patlıcan salatası, patlıcan nasıl pişirilirse, pişirilsin gerçekten çok lezzetli ve sağlıklı bir sebzedir. Patlıcana B grubu vitaminlerin deposu olarak bakabiliriz. Bu grupta olan vitaminler, vücuda alınan yağların, karbonhidratların ve proteinlerin metabolize olmasına katkıda bulunuyor. Bu şekilde salata yaparken, patlıcanlar közlendiği için de oldukça sağlıklı oluyor. Bu salata hem sofralarınıza renk katacak hem de sağlığınıza faydalı olacak. Bunun dışında musakkasını yapabilir, dolmasını, etli ve kıymalı yemeğini, karnıyarık ve imam bayıldı hazırlayabilirsiniz. Tüketirken ferahlatan bir özelliği bulunan patlıcanı ister fırına göndererek közletin, isterseniz evinizde ocağın üzerinde ya da fırında közleyin. Fakat ocağın kirlenmesinden çekiniyorsanız, alüminyum folyoya sararak ocakta közleyebilirsiniz. Bir de patlıcanı közlerken genellikle birkaç yerinden delersiniz ya, işte biz bunu tavsiye etmiyoruz. Patlıcanı hiç delmeden közleyin. Bunu denedikten sonra daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Közleme bittikten sonra, kabuklarını soyunca patlıcanın çabuk kararmasının önüne geçmek isterseniz, soyulmuş patlıcanları zeytinyağın içine koyun. Göreceksiniz rengi ne kadar güzel oluyor. Patlıcan salatası yapmak isterseniz, topan patlıcan kullanmanız gerekir. Bu tür patlıcan daha etli ve lezzetli oluyor. Tabi çekirdeksiz olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun dışında yemek yaparken kemer patlıcanı kullanabilirsiniz. Kolesterol seviyesini düşüren sebzenin, kalp dostu olduğunu söyleyebiliriz. Kalorisi çok düşük bir besin olmasına rağmen, günlük yenecek bir porsiyon patlıcan lif ihtiyacımızın %10'unu karşılamaya yetecektir. Ayrıca kabuğunun çok kıymetli olduğunu belirtelim. Hem kansere karşı koruyucu maddeler içeriyor hem de beyin hücrelerinin onarılmasına ve korunmasına yardımcı oluyor. Faydalarını öğrendiğimize göre, artık salatamızın yapımına başlayabiliriz.

Yoğurtlu patlıcan salatası için gerekli olan malzemeler
Yoğurtlu patlıcan salatası nasıl yapılır?

Önce topan patlıcanları közlememiz gerekiyor. Bunu yaparken patlıcanları hiç delmeyin. Direkt olarak ocağın üzerine ya da tepsinin içinde fırına atın. İyice közlenip, yumuşadıktan sonra, bir süre soğumasına izin verin. Daha sonra patlıcanların kabuklarını soyun. Kabuğu soyulmuş olan patlıcanları zeytinyağına bularsanız, renkleri kararmayacaktır. Derin bir kâsede süzme yoğurt, ezilmiş sarımsaklar ve tuzu iyice karıştırın. Bunu kabuğunu soyduğunuz ve iyice ezdiğiniz patlıcanlar ile karıştırın. Daha sonra bir servis tabağına dökün. Üzerine biraz sızma zeytinyağı gezdirdikten sonra, ince kıydığınız maydanozlar ile süsleyin. Salatanızın kenarlarına kabuğunu soyduğunuz salatalık dilimlerini yerleştirin. Artık yoğurtlu patlıcan salatanız hazırlandı. Konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }