{ "title": "Yoğurtlu Salata Tarifleri", "image": "https://www.salatatarifleri.gen.tr/images/yogurtlu-salata-tarifleri.jpg", "date": "21.01.2024 01:06:10", "author": "Kınıkaslan", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu salata tarifleri, sağlık bakımında ve lezzet açısından damakta iz bırak tariflerdir. Özellikle ağır ve yağlı yemeklerin yanında yoğurtlu salata tariflerinin bir tanesinin olması hem keyif verecektir hem de sindirime kolaylık sağlayıp kişileri rahatlatacaktır. Yoğurtlu salata tarifleri sadece ana yemeklerin yanında ek bir sunum olarak düşünülmemeli ve ara öğün olarak da değerlendirilmelidir.

Yoğurtlu Salata Tarifleri

Yoğurtlu Brokoli Salatası Malzemeleri
Yoğurtlu Brokoli Salatası Nasıl Yapılır?

Brokolileri gövdesinden yaprak, yaprak ayıralım ve suyun altında itinalı bir şekilde yıkayalım. Ardından brokolileri haşlayacağımız tencerenin içerisine su ilavesi yapalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynayan suyun içerisine bir tutam tuz ile brokolileri ilave edelim ve haşlanması için orta harlı ateşin üzerine bırakalım.

Brokoliler haşlanırken bizde bu arada yoğurdunu hazırlayalım. 6 yemek kaşığı yoğurdu ve dövülmüş sarımsakları bir kâsenin içerisine alalım ve çatal ile karıştırıp bir kenarda bekletelim. Yoğurdumuzu fazla bekletmeden haşlanmış olan brokolileri sıcak suyun içerisine alalım ve soğuk soyun altında 1-2 dakika bekletip çukur bir tabağın içerisine alalım. Devamın da havucu rendenin iri dişli yeri ile rendeleyelim ve tavada 1 yemek kaşığı yağ ile 2-36 dakika kavuralım. Kavurduğumuz havuç ile yıkanmış konserve mısırı da brokolilerin üzerine alalım ve karıştıralım. Son olarak salatamızı servis tabağının üzerine alalım ve diğer taraftan hazırladığımız yoğurtlu sosu salatamızın üzerine döküp sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Buğday Salatası Malzemeleri
Yoğurtlu Buğday Salatası Nasıl Yapılır?

Bir gece önceden ıslattığımız buğdayı yıkayıp derin bir derin tencerenin içerisine alalım. Eğer düdüklü tencere kullanıyorsanız pişirme aşamasında tercih edebilirsiniz. Buğdayların üzerine sıcak su ilavesi yapalım ve pişmeye bırakalım. Buğdaylar pişerken bizde bu arada yoğurtlu karışımı hazırlamaya geçelim.

Yoğurdu, dövülmüş sarımsakları ve tuzu derin bir kâsenin içerisine alalım çatal yardımıyla çırpalım. Arkasından kornişonlar ile salatalıkları küçük parçalar şeklinde doğrayalım ve yoğurtlu karışımın içerisine aktaralım. Dereotunun saplarını yaprak kısımlarından ayıralım ve doğrayalım. İnce kıyım yaptığımız dereotunu da yoğurtlu karışımın içerisine alalım ve iyice harmanlayalım. Son olarak pişmiş olan buğdayı suyun içerisinden süzerek alalım ve soğuk suyun altına tutalım. Sıcaklığı çıkmış olan buğdayları da önceden hazırladığımız yoğurtlu karışımın içerisine alalım ve karıştıralım. Yoğurtlu buğday salatamız servis için hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Cevizli Kabak Salatası Malzemeleri
Yoğurtlu Cevizli Kabak Salatası Nasıl Yapılır?

Salatamızın yapımına ilk olarak kabakları temizleyerek başlayalım. Bunun için kabaklarımızı çeşmenin altında güzel bir şekilde yıkayalım ve dış kabuklarını soyalım. Kabuklarını soyarak aldığımız kabakları rendenin kalın dişli yeri ile rendeleyelim ve bir yanmaz tavanın içerisine alalım. Ardından tavaya zeytinyağını ilave edelim ve ocağı orta ateşte açıp kabakları yanmayacak şekilde kavuralım.

Pişmiş olan kabaklarımızı ocağın üzerinden alalım ve soğumasını kolaylaştırmak için bir cam tabağın içerisine boşaltalım. Bu sayede kabakların tavanın ısısından faydalanmayacak ve daha çabuk soğuyacaktır. Kabaklar soğurken bizde yoğurtlu sosu hazırlamaya geçelim.

Yoğurdu cam bir kâsenin içerisine alalım ve rendelenmiş sarımsak ile karıştıralım. Ardından yoğurdun içerisine ince kıyım yaptığımız dereotu ile tuz ilavesi yapalım ve karıştıralım. Son olarak kabaklarımızı da yoğurtlu sosun içerisine ekleyelim ve kaşıkla karıştırıp servis tabağının üzerine alalım. Yoğurtlu salatamızın üzerine ceviz serpiştirelim ve servise sunalım.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Boncuk Salatası Malzemeleri
Yoğurtlu Boncuk Salatası Nasıl Yapılır?

Salatamızın yapımına başlarken derin bir tencere alalım ve içerisini yarısına gelecek şekilde su ile dolduralım. Ardından su kaynamaya başladığında makarnaları ilave edelim ve bir iki damla sıvı yağ damlatalım. Akabinde makarnalar tam pişerken içerisine bir tutam tuz atalım. Boncuk makarnalar istenilen kıvamda pişmiş ise ocağın üzerinden alalım ve bir süzgeç ile suyunu süzdürelim. Pişmiş ve suyu süzülmüş olan makarnaların üzerine soğuk su dökelim ve hamur olmamasını bu şekilde sağlayalım.

Yoğurdu, mayonezi, mısırı derin bir kabın içerisine alalım ve üzerine ince dilim yaptığımız kornişonları da ilave edip karıştıralım. Devamında garnitüleri de yıkadıktan sonra yoğurtlu karışımın içerisine alalım ve karıştıralım. Son olarak haşladığımız ve soğuttuğumuz makarnaları da kabımızın içerisine alalım ve güzel bir şekilde harmanlayalım. Yoğurtlu boncuk salatamız servis için hazır hale geliştir.

Afiyet olsun.
" } ] }