Ahtapot Salatası

Ahtapot salatası, bu salatayı hazırlayabilmek için ya temizlenmiş bir ahtapot almalısınız ya da ahtapotu ayıklamayı bilmeniz gerekir. Deniz ürünlerini sevenler için, bu salatanın ayrı bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Ahtapot ilk yakalandığında eti elastik bir yapıya sahiptir. Bunu yiyeceklerin içinde kullanabilmek için haşlanmalı ve ayıklanmalıdır.
Haşlanan ahtapotun derisi ayıklandıktan sonra içinden çıkan pembe beyaz renkteki eti kullanılır.

Ahtapotun eti daha çok sekiz tane olan bacağının içindedir. Diğer organları kafasında olduğundan, bu bölgeden fazla et çıkmaz. Kafasını ayıkladığınızda, içindekileri çıkardıktan sonra kalan torba şeklindeki kısmı kullanılabilir. Tabi bunun da derisini çıkarmalısınız. Ahtapotu yakalayan balıkçılar bunu sert bir zemine vururlar. Bunun sebebi piştiğinde yumuşak olması içindir. Yalnız güzel haşlayabilirseniz, buna gerek kalmaz. Salatanızı hazırlayabilmeniz için size önce ahtapotu nasıl ayıklayabileceğinizi anlatalım.

Ahtapot nasıl ayıklanır?

  • Ahtapotu bol suyun içinde güzel bir şekilde yıkayın.
  • Kafasının kenar kısmından, makasla kesin.
  • Kafasının içine parmaklarınızı sokarak, kafa kısmını ters çevirin.
  • Kafanın içinde olan ağzını ve diğer organları çıkarın ve içini güzel bir şekilde yıkayın.
  • Tencerenin içinde haşlama suyu kaynatarak, ahtapotu içine koyunuz.
  • Suyun içine iki yemek kaşığı kimyon atın.
  • Arada bir karıştırarak, 2-3 saat kadar pişirin.
    Eti iyice sertleşip, kabuklarını soyabileceğiniz kıvama gelince, ahtapotu tencerenin içinden çıkarın.
  • Soğumuş olan ahtapotun derisini soyarak çıkarın. Bu sırada derisinin üzerinde et kalmamasına dikkat edin.
  • Bacaklarından ve kafasından çıkan etleri bir kabın içine alın.
Ahtapotumuzu temizledik. Artık salatamızın yapımına başlayabiliriz.

Ahtapot salatası için gerekli olan malzemeler

  • 1 adet ahtapot
  • 3 adet taze soğan
  • 4 adet kornişon salatalık turşusu
  • 2 yemek kaşığı kimyon
  • 1 adet limon
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Tuz

Ahtapot salatası nasıl yapılır?


Salatamızın hazırlanması için, yukarıda anlattığımız gibi ahtapotu haşlayın. Anlattığımız gibi etlerini ayıklayın. Güzel temizlenmiş bir ahtapot bacaklarından anlaşılır. Üzeri pürüzsüz ve beyaz olmalıdır. Bu işlemler bittikten sonra ahtapotun bacaklarını biraz irice küp şeklinde doğrayın. Bunları bir salata tabağına alarak, içine sızma zeytinyağı ve limon suyunu ilave edin. Biz tarifimizde tuz koyduk. Fakat ahtapotun kendi tuzu birçok kişiye yeterli geliyor. Dilerseniz tadına bakarak, tuz ilavesini öyle yapabilirsiniz. Salatanın içine ilave ettiğiniz yağ ve limon karışımını, servisten 2-3 saat önce yapın. Bu şekilde beklesin. Ahtapot limon ve yağı içine iyice çekebiliyor. Böylece daha lezzetli bir ahtapot salatası yiyebileceksiniz. Konuklarınızın salatanızı beğeneceğinizi düşünüyoruz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 00:22:13
Ahtapot Salatası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ahtapot Salatası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ahtapot Salatası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Salata Tarifleri

Salata tarifleri hakkında kolayca bilgi edinebileceğiniz ve mutfağınızda rahatça uygulayabileceğiniz tarifleri bu yazımızda bulabilirsiniz. Sizlere kolay ve ...
Devamını Oku

Etimek Salatası

Etimek salatası; temel malzeme olan etimeğin diğer salata malzemeleriyle karıştırılmasıyla elde edilen son derece pratik ve bir o kadar da sağlıklı bir salata ...
Devamını Oku

Şehriye Salatası

Şehriye salatası, arpa şehriye ile hazırlanan salata özellikle bayanların kabul günlerinde ve özel günlerde tercih edilen aperatifler arasında yer alır....
Devamını Oku

Salata Çeşitleri

Salata çeşitleri, salata ana yemeklerin yanında vazgeçilmez bir tat olarak herkesin severek ve çokça tükettiği bir yiyecektir. Ayrıca diyet listelerinin...
Devamını Oku

Bulgur Salatası

Bulgur salatası isteyenler, bulgurun lezzetini ve besleyici özelliğinin farkında olanlardır. Bağırsak kanserini önleyen bir gıda olduğu için, bulgurlu t...
Devamını Oku

Brokoli Salatası

Brokoli salatası, brokoli Ege ve Akdeniz bölgemizde yetişen şifalı sebzelerimizden biridir. İçeriğinde kanserle savaşan beta karotenin fazla oranda bulu...
Devamını Oku

Havuç Salatası

Havuç salatası, kış mevsiminde ana malzemesi havuç olan sevilen salata türlerinden biridir. Kış aylarında her türlü hastalıktan korunmak, grip ve nezlenin za...
Devamını Oku

Kırmızı Lahana Salatası

Kırmızı lahana salatası, kırmızı lahana sofralarımızdan eksik etmememiz gereken sebzeler arasındadır. Mor renkli sebzelerin sağlığa ne kadar faydalı old...
Devamını Oku

Karnıbahar Salatası

Karnabahar salatası, kış sebzeleri içinde yer alan karnabahar, içeriğinde bulunan indol 3 karbonat sayesinde kadınları göğüs kanserinden koruyan eşsiz b...
Devamını Oku

Mantar Salatası

Mantar salatası, bu tarifimizi farklı salataları denemeyi sevenlerin tercih edeceğini düşünüyoruz. Salatamızın ana malzemesi olan kültür mantarının hem ...
Devamını Oku

Beyaz Lahana Salatası

Beyaz lahana salatası, beyaz lahana doğanın insanlara sunduğu bir nimettir. Faydalarını saymakla bitiremeyiz. Sağlıklı bir bedene sahip olmak için, mutl...
Devamını Oku

Yoğurtlu Kabak Salatası

Yoğurtlu kabak salatası, kabak yaz aylarının en hafif ve en sevilen sebzeleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda lif oranı yüksek olduğundan, bağırsaklar...
Devamını Oku

Patates Salatası Tarifi

Patates salatası tarifi isteyenler için vereceğimiz tarif oldukça kolay yapılacaktır. Yemeklerinizin yanında keyifle yiyeceğiniz bir salatadır. Salatamı...
Devamını Oku

Piyaz Tarifi

Piyaz tarifi isteyenler için hazırladığımız bu yazı faydalı olacaktır. Sizlere tarifimizi vermeden önce lezzetli bir piyazın, püf noktalarını verelim. İ...
Devamını Oku

Ton Balıklı Salata

Ton Balıklı Salata besleyici, lezzetli ve pratik olarak kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir salata çeşididir.Ton Balıklı Sa...
Devamını Oku

Mor Lahana Salatası

Mor lahana salatası; bu salatanın önce rengi sonra da lezzeti aklınızı başınızdan alacak. Sevdiklerinize ve misafirlerinize farklı lezzetler tattırmak i...
Devamını Oku

Gavurdağı Salatası

Gavurdağı salatası, Gaziantep mutfağına ait olan bir salatadır. Salataların sofraların vazgeçilmez tatlarından olduğunu hepimiz biliyoruz. Sofralarımızd...
Devamını Oku

Tabule Salatası

Tabule salatası, bizim yemek kültürümüze yakın olan Lübnan mutfağına ait olan bir salata türüdür. Biraz bizim mutfağın ürünü olan kısıra benzemektedir. ...
Devamını Oku

Kuru Domates Salatası

Kuru domates salatası; sade salaonra suda süzülür. Tarife sadece kuru domates aroması eklenmesi suretiyle elde edilebilen, yapımı son derece basit, buna karşın epey...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Salata Tarifleri
Etimek Salatası
Şehriye Salatası
Salata Çeşitleri
Bulgur Salatası
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024