Akdeniz Salatası

(İnternet kesilmiş, kopyalamak zorunda kaldım)


Akdeniz salatası; özellikle son yıllarda daha çok popülerleşen, her geçen gün daha çok tercih edilmeye başlanan bir salata çeşididir. Son yıllarda isminin daha çok duyulmasının başlıca sebepleri olarak; uzmanlarca Akdeniz salatasının birçok yönden sağlığa yardımcı olduğuna dair yorumlar yapması ve diğer salata tariflerinden farklı bir tat olarak peynir aromasının eklenmesi gösterilebilir.
Birçok kişi ikram edilmesi üzerine tadına bakmış olsa da evde kendi kendisine Akdeniz salatası yapmak isteyenler için; aşağıda adım adım Akdeniz salatasının hazırlanışı ve bu tarif için gereken malzemeler yazılmıştır. Kolay gelsin.

Akdeniz salatası için gerekli malzemeler

  • 200-250 gram beyaz peynir
  • 1 kg domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet salatalık
  • 100-150 gram zeytin (Hem siyah hem yeşil)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Yarım demet nane
  • 1 adet soğan

Akdeniz salatası tarifi nasıl yapılır?

  • Genel olarak Akdeniz salatası tarifi; gereken malzemelerin uygun bir hale getirilip karıştırılmasından ibarettir. Bilindiği gibi salata tariflerinde pişirme, kızartma, vs. Uzun işlemlere gerek kalmamaktadır. Eklenecek olan sebzeler dilimlenerek; tuz, zeytinyağı ve istenen diğer baharatlarla beraber karıştırılır ve salata tarifi 15-20 dakika içerisinde hazırlanmış olur. Akdeniz salatasının da bu standart salata tariflerinden pek bir farkı yoktur.
    Bu yüzden; tarife başlamadan öne bazı malzemelerin birtakım ön hazırlıklardan geçirilmesi ve Akdeniz salatası için uygun hale sokulması gereklidir. Öncelikle; 200-250 gram beyaz peynir elden geldiğince küçük parçalara dilimlenmeli ve Akdeniz salatasına eklenmeye uygun vaziyete sokulmalıdır. Doğranan parçaların tercihen küp-küp olması daha iyidir. Aynı şekilde 1 kilo domates de teker teker yıkanmalı ve küçük küçük küp şeklindeki parçalara dilimlenmelidir. Domateslerin kabuğunun soyulması tercihe bağlı olsa da soyulmaları tavsiye edilir. Aynı şekilde 2 adet yeşil biber de ince ince kesilir ve küp şeklinde parçalara ayrılır. Yeşil biberlerin hazırlanmasında, çekirdeklerin iyice temizlenmiş olması çok önemlidir. 2 adet salatalık da tıpkı yeşil biberler gibi küp-küp parçalara doğranır, gözle görülebilen çekirdekleri de mümkün olduğunca temizlenir. Son olarak yarımşar demet maydanoz ve nane de bir bıçak yardımıyla göz kararı dilimlenir ve küçük parçalara ayrılır. Maydanoz ve nanelerin şekli önemli değildir. Akdeniz salatasına abes kaçamayacak küçüklükte parçalara ayrılması yeterlidir. Son olarak; 1 adet soğan da temizlenir ve dilimlenerek küp-küp parçalara doğranır. Ayrıca dipnot olarak belirtmek gerekirse; dilimlenecek olan tüm sebzeler işleme alınmadan önce mutlaka iyice yıkanmalıdır. Malzemeler dışında; Akdeniz salatasının elde edileceği bir kabın da şimdiden hazır edilmesi yararlı olacaktır.
  • Yukarıdaki dilimleme hazırlıklar yapıldıktan sonra Akdeniz salatası tarifine başlanabilir. Akdeniz salatasını elde etmek için ayarlanan derin kaba ilk olarak dilimlenmiş olan 1 kilo domates dökülür. Domatesler bir kaşık, vs. Gereç yardımıyla kabın tabanına dağıtıldıktan sonra; dilimlenmiş olan soğan parçaları da domateslerin yanına eklenir. Yine kaşık yardımıyla domates ve soğanların iyice birbirine karışması ve göz kararı homojenleşmesi sağlanır. Hemen ardından dilimlenmiş olan 2 adet yeşil biber de bu kaba dökülür ve aynı şekilde karıştırılır. Aynı şekilde salatalık parçaları da kaba dökülür ve karıştırma işlemine devam edilir. Bu aşama ile; Akdeniz salatası için gereken temel kısım tamamlanmıştır. Geriye bazı yan malzemelerin ve baharatların eklenmesi kalmıştır.
  • Akdeniz salatası için gereken temel malzemeler yukarıda anlatıldığı gibi hazırlandıktan sonra; sıra diğer basit sebzelerin eklenmesine gelmiştir. Bunlar; maydanoz ve nanelerdir. Hazırlık aşamasında yeterince ince ve küçük parçalara ayrılmış olan maydanoz ve naneler; aynı kaba dökülür ve kaşık yardımıyla karışıma iyice yedirilir. Böylece, Akdeniz salatası için bir aşama daha tamamlanmış olur.
  • Maydanoz ve nanelerden sonra; beyaz peynir ile yeşil ve siyah zeytinler de Akdeniz salatasının bulunduğu kaba dökülür ve yine karışımla iyice özleşmeleri sağlanır.
  • Artık Akdeniz salatası için gereken tüm malzemeler kullanılmıştır. Son olarak; 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve yeterli miktarda tuz da Akdeniz salatasına eklenir. Yarıma yakın miktarda limon da sıkılır ve karıştırma işlemine devam edilir. Son eklenenlerden sonra da karıştırma işlemi yapıldıktan sonra; Akdeniz salatası, sofranın ana yemekleri eşliğinde servis edilir.
  • Akdeniz salatası tarifi tamamlanmıştır, afiyet olsun
23.01.2024 03:19:34
Akdeniz Salatası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Akdeniz Salatası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Akdeniz Salatası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Salata Tarifleri

Salata tarifleri hakkında kolayca bilgi edinebileceğiniz ve mutfağınızda rahatça uygulayabileceğiniz tarifleri bu yazımızda bulabilirsiniz. Sizlere kolay ve ...
Devamını Oku

Etimek Salatası

Etimek salatası; temel malzeme olan etimeğin diğer salata malzemeleriyle karıştırılmasıyla elde edilen son derece pratik ve bir o kadar da sağlıklı bir salata ...
Devamını Oku

Şehriye Salatası

Şehriye salatası, arpa şehriye ile hazırlanan salata özellikle bayanların kabul günlerinde ve özel günlerde tercih edilen aperatifler arasında yer alır....
Devamını Oku

Salata Çeşitleri

Salata çeşitleri, salata ana yemeklerin yanında vazgeçilmez bir tat olarak herkesin severek ve çokça tükettiği bir yiyecektir. Ayrıca diyet listelerinin...
Devamını Oku

Bulgur Salatası

Bulgur salatası isteyenler, bulgurun lezzetini ve besleyici özelliğinin farkında olanlardır. Bağırsak kanserini önleyen bir gıda olduğu için, bulgurlu t...
Devamını Oku

Brokoli Salatası

Brokoli salatası, brokoli Ege ve Akdeniz bölgemizde yetişen şifalı sebzelerimizden biridir. İçeriğinde kanserle savaşan beta karotenin fazla oranda bulu...
Devamını Oku

Havuç Salatası

Havuç salatası, kış mevsiminde ana malzemesi havuç olan sevilen salata türlerinden biridir. Kış aylarında her türlü hastalıktan korunmak, grip ve nezlenin za...
Devamını Oku

Kırmızı Lahana Salatası

Kırmızı lahana salatası, kırmızı lahana sofralarımızdan eksik etmememiz gereken sebzeler arasındadır. Mor renkli sebzelerin sağlığa ne kadar faydalı old...
Devamını Oku

Karnıbahar Salatası

Karnabahar salatası, kış sebzeleri içinde yer alan karnabahar, içeriğinde bulunan indol 3 karbonat sayesinde kadınları göğüs kanserinden koruyan eşsiz b...
Devamını Oku

Mantar Salatası

Mantar salatası, bu tarifimizi farklı salataları denemeyi sevenlerin tercih edeceğini düşünüyoruz. Salatamızın ana malzemesi olan kültür mantarının hem ...
Devamını Oku

Beyaz Lahana Salatası

Beyaz lahana salatası, beyaz lahana doğanın insanlara sunduğu bir nimettir. Faydalarını saymakla bitiremeyiz. Sağlıklı bir bedene sahip olmak için, mutl...
Devamını Oku

Yoğurtlu Kabak Salatası

Yoğurtlu kabak salatası, kabak yaz aylarının en hafif ve en sevilen sebzeleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda lif oranı yüksek olduğundan, bağırsaklar...
Devamını Oku

Patates Salatası Tarifi

Patates salatası tarifi isteyenler için vereceğimiz tarif oldukça kolay yapılacaktır. Yemeklerinizin yanında keyifle yiyeceğiniz bir salatadır. Salatamı...
Devamını Oku

Piyaz Tarifi

Piyaz tarifi isteyenler için hazırladığımız bu yazı faydalı olacaktır. Sizlere tarifimizi vermeden önce lezzetli bir piyazın, püf noktalarını verelim. İ...
Devamını Oku

Ton Balıklı Salata

Ton Balıklı Salata besleyici, lezzetli ve pratik olarak kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir salata çeşididir.Ton Balıklı Sa...
Devamını Oku

Mor Lahana Salatası

Mor lahana salatası; bu salatanın önce rengi sonra da lezzeti aklınızı başınızdan alacak. Sevdiklerinize ve misafirlerinize farklı lezzetler tattırmak i...
Devamını Oku

Gavurdağı Salatası

Gavurdağı salatası, Gaziantep mutfağına ait olan bir salatadır. Salataların sofraların vazgeçilmez tatlarından olduğunu hepimiz biliyoruz. Sofralarımızd...
Devamını Oku

Tabule Salatası

Tabule salatası, bizim yemek kültürümüze yakın olan Lübnan mutfağına ait olan bir salata türüdür. Biraz bizim mutfağın ürünü olan kısıra benzemektedir. ...
Devamını Oku

Kuru Domates Salatası

Kuru domates salatası; sade salaonra suda süzülür. Tarife sadece kuru domates aroması eklenmesi suretiyle elde edilebilen, yapımı son derece basit, buna karşın epey...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Salata Tarifleri
Etimek Salatası
Şehriye Salatası
Salata Çeşitleri
Bulgur Salatası
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024