Tarifin hazırlanışı çok kısa ve basittir. İlk olarak alınan patatesler soyulup iyice yıkanır ve küçük küpler şeklinde iyice doğranır. Daha sonra bu patateslerin haşlanması gereklidir. Bir tencereye yeterli miktarda su konur ve patateslere yetecek oranda tuz eklenerek dilimlenen küpler tencerede haşlanmaya başlanır. Haşlandıktan sonra ise patatesler bu tencereden alınarak başka bir kaba konulur ve soğumaya bırakılır. Patateslerin haşlanma aşamasıyla Amerikan salatasının yarısı tamamlanmıştır. Çünkü geri kalan işlemlerde haşlama, pişirme gibi aşamalar olmaksızın sadece malzemeler karıştırılacaktır. Şöyle ki; haşlanan ve soğumaya bırakılan patatesler bir kaba konduktan sonra diğer tüm malzemeler; turşular, haşlamış mısırlar, garnitür, yoğurt, mayonez, tuz ve sarımsak patateslerin üzerine dökülür.
Karışım homojen oluncaya kadar iyice karıştırılır. Karışıma eklenen gıdalar bu şekilde güzelce dağıtıldıktan sonrasında ise Amerikan salatası tarifi tamamlanmıştır ve tabaklara konularak servis edilmeye uygun durumdadır.
Afiyet olsun.