Barbunya Salatası

Barbunya salatası, barbunya salatası ve yemeği yapılarak tüketilebilecek besin değeri oldukça yüksek bir gıdadır. Barbunya lif ve protein yönünden de zengin bir içeriğe sahiptir. Ayrıca içeriğinde B1 vitamini, demir ve potasyum barındırır. Kolesterol hastaları için ve vejetaryen olanlar için et yerine geçebilecek bir besindir. İçeriğinde çok düşük yağ barındırdığı için sağlık açısından yeri büyüktür.

1 çay bardağı pişmiş barbunya;
Protein: 15 g.

Kalori: 244
Karbonhidrat: 44 g.

Demiz: 3,57 mg.

Potasyum: 745 mg.

B1 vitamini: 0,3 mg içerir.

Barbunya salatasının yapılışına başlamadan önce kısaca barbunyanın faydalarına değinelim.
  • Barbunya vücuda enerji ve kuvvet verici bir besindir.
  • Kemikleri güçlendirici bir etkiye sahiptir.
  • Vücudun gelişimini destekler.
  • Romatizmal ağrıları ve siyatik belirtileri hafifletir.
  • Kalp çarpıntısını gidererek sinirleri güçlendirir.
  • Böbreklerde oluşan kum ve taşı dökmeye yardımcı olur.
  • Kanda şekeri ayarlayarak diyabet hastalığına karşı koruyucu etki sağlar.
  • Böbrek rahatsızlıklarında etkili rol oynar.
  • Böbrekleri güçlendirir.

Barbunya Salatası


Barbunya Salatası İçin Malzemeleri

  • Yarım kilo barbunya
  • 1 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • 1 tane orta boy havuç
  • 2 tane kırmızı biber
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1-2 diş sarımsak

Barbunya Salatası Nasıl Yapılır?


Barbunya salatamız için ilk önce barbunyalarımızı çeşmenin altında bol su ile yıkayalım.
Daha sonra bir gün öncesinden ıslatalım. Bir gün boyunca ıslı bekleyen barbunyaları düdüklü tencereye alarak, üzerini iki parmak geçecek şekilde su ilave edelim ve yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Haşladığımız barbunyaları süzgeç yardımı ile süzerek yine bol su ile yıkayalım.

Kuru soğanımızı söğüş şeklinde doğrayalım ve tuzlu suyun içinde 5-10 dakika bekletelim. Havucun kabuklarını kazıyarak rendenin ir tarafı ile rendeleyelim. Kırmızı biberlerimizi kibrit çöpü şeklinde uzun uzun doğrayalım. Sarımsağımızı rendeden geçirerek, hazırladığımız bütün malzemelerimizi derin bir kabın içine alarak güzelce harmanlayalım.

Sıvı yağı, sirkeyi, limon suyunu, toz şeker ve tuzu ayrı bir kâsenin içinde homojen bir şekilde çırpalım. Daha sonra salata malzemelerimiz ile hazırladığımız sosu birleştirelim. Bütün malzemeleri birbiri ile iyice karıştırdıktan sonra, salatamızı servis tabağına alalım. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsledikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

Barbunya Pişirirken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kullandığımız barbunya taze ya da kuru olsun pişirmeye başlamadan önce mutlaka haşlanması gerekir. 5 dakika haşlandıktan sonra ilk suyu dökülürse barbunyanın rengi daha güzel olur. Aksi halde simsiyah bir renge bürünebilir.

Barbunya yemeğine ya da salatasına bir miktar toz şeker ilave edilirse lezzet bakımından daha güzel olur.

Barbunyaya eklenen limon servis edileceği zaman dahil olmalıdır. Aksi halde barbunya çok çabuk ekşiyebilir ve lezzetini kaybedebilir.

Barbunya salatasına ya da yemeğine mutlaka 1-2 diş sarımsak eklenmelidir. Sarımsaklar bütün halinde değil de ikiye bölünmüş şekilde ya da rendelenmiş olarak ilave edilmelidir.
20.01.2024 18:00:25
Barbunya Salatası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Barbunya Salatası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Barbunya Salatası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Salata Tarifleri

Salata tarifleri hakkında kolayca bilgi edinebileceğiniz ve mutfağınızda rahatça uygulayabileceğiniz tarifleri bu yazımızda bulabilirsiniz. Sizlere kolay ve ...
Devamını Oku

Etimek Salatası

Etimek salatası; temel malzeme olan etimeğin diğer salata malzemeleriyle karıştırılmasıyla elde edilen son derece pratik ve bir o kadar da sağlıklı bir salata ...
Devamını Oku

Şehriye Salatası

Şehriye salatası, arpa şehriye ile hazırlanan salata özellikle bayanların kabul günlerinde ve özel günlerde tercih edilen aperatifler arasında yer alır....
Devamını Oku

Salata Çeşitleri

Salata çeşitleri, salata ana yemeklerin yanında vazgeçilmez bir tat olarak herkesin severek ve çokça tükettiği bir yiyecektir. Ayrıca diyet listelerinin...
Devamını Oku

Bulgur Salatası

Bulgur salatası isteyenler, bulgurun lezzetini ve besleyici özelliğinin farkında olanlardır. Bağırsak kanserini önleyen bir gıda olduğu için, bulgurlu t...
Devamını Oku

Brokoli Salatası

Brokoli salatası, brokoli Ege ve Akdeniz bölgemizde yetişen şifalı sebzelerimizden biridir. İçeriğinde kanserle savaşan beta karotenin fazla oranda bulu...
Devamını Oku

Havuç Salatası

Havuç salatası, kış mevsiminde ana malzemesi havuç olan sevilen salata türlerinden biridir. Kış aylarında her türlü hastalıktan korunmak, grip ve nezlenin za...
Devamını Oku

Kırmızı Lahana Salatası

Kırmızı lahana salatası, kırmızı lahana sofralarımızdan eksik etmememiz gereken sebzeler arasındadır. Mor renkli sebzelerin sağlığa ne kadar faydalı old...
Devamını Oku

Karnıbahar Salatası

Karnabahar salatası, kış sebzeleri içinde yer alan karnabahar, içeriğinde bulunan indol 3 karbonat sayesinde kadınları göğüs kanserinden koruyan eşsiz b...
Devamını Oku

Mantar Salatası

Mantar salatası, bu tarifimizi farklı salataları denemeyi sevenlerin tercih edeceğini düşünüyoruz. Salatamızın ana malzemesi olan kültür mantarının hem ...
Devamını Oku

Beyaz Lahana Salatası

Beyaz lahana salatası, beyaz lahana doğanın insanlara sunduğu bir nimettir. Faydalarını saymakla bitiremeyiz. Sağlıklı bir bedene sahip olmak için, mutl...
Devamını Oku

Yoğurtlu Kabak Salatası

Yoğurtlu kabak salatası, kabak yaz aylarının en hafif ve en sevilen sebzeleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda lif oranı yüksek olduğundan, bağırsaklar...
Devamını Oku

Patates Salatası Tarifi

Patates salatası tarifi isteyenler için vereceğimiz tarif oldukça kolay yapılacaktır. Yemeklerinizin yanında keyifle yiyeceğiniz bir salatadır. Salatamı...
Devamını Oku

Piyaz Tarifi

Piyaz tarifi isteyenler için hazırladığımız bu yazı faydalı olacaktır. Sizlere tarifimizi vermeden önce lezzetli bir piyazın, püf noktalarını verelim. İ...
Devamını Oku

Ton Balıklı Salata

Ton Balıklı Salata besleyici, lezzetli ve pratik olarak kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir salata çeşididir.Ton Balıklı Sa...
Devamını Oku

Mor Lahana Salatası

Mor lahana salatası; bu salatanın önce rengi sonra da lezzeti aklınızı başınızdan alacak. Sevdiklerinize ve misafirlerinize farklı lezzetler tattırmak i...
Devamını Oku

Gavurdağı Salatası

Gavurdağı salatası, Gaziantep mutfağına ait olan bir salatadır. Salataların sofraların vazgeçilmez tatlarından olduğunu hepimiz biliyoruz. Sofralarımızd...
Devamını Oku

Tabule Salatası

Tabule salatası, bizim yemek kültürümüze yakın olan Lübnan mutfağına ait olan bir salata türüdür. Biraz bizim mutfağın ürünü olan kısıra benzemektedir. ...
Devamını Oku

Kuru Domates Salatası

Kuru domates salatası; sade salaonra suda süzülür. Tarife sadece kuru domates aroması eklenmesi suretiyle elde edilebilen, yapımı son derece basit, buna karşın epey...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Salata Tarifleri
Etimek Salatası
Şehriye Salatası
Salata Çeşitleri
Bulgur Salatası
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024