Çin Salatası

Çin salatası, ana malzemesi pirinç olduğundan sanırız bu isimle anılmış. Çinlilerin en fazla tükettiği besin maddesi olan pirinçle hazırlanan bu salata gerçekten çok leziz oluyor. Özel günlerinizde hiç düşünmeden yapabileceğiniz bir salatadır. Ana malzemelerine sadık kalarak dilediğiniz gibi renklendirebileceğiniz bir salatadır. Günlerinizde konuklarınıza gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz.
Hep birlikte salatamızı hazırlamaya başlayalım.

Çin salatası için gerekli olan malzemeler


Pilav malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç (Tercihen uzun taneli pirinç)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • Yeteri kadar tuz

İç malzemeleri

  • 2 su bardağı garnitür
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 kutu mısır konservesi (1 su bardağı kadar)
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dere otu
  • 10 tane kornişon salatalık turşusu
  • Arzu edilirse yarım limon suyu
  • 3 tane taze soğan
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber ve kırmızı pul biber
Süsleme malzemeleri
  • 3 adet rendelenmiş havuç
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çin salatası nasıl yapılır?

Salatanın yapımına pilavı hazırlamakla başlıyoruz. Önce pirinçleri yıkayarak, 20 dakika kadar ılık suda bekletiyoruz. Daha sonra tencerenin içinde sıvı yağla dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavuruyoruz. Sonra süzdüğümüz pirinçleri ilave ediyoruz.
Birlikte beş dakika kadar kavuruyoruz. Üstüne iki bardak sıcak su ve tuz ilave ederek, kısık ateşte pilavı pişiriyoruz. Daha sonra pilavı soğuması için bir kenara alıyoruz. Soğumuş olan fıstıklı pilavın içine garnitürü, mısırları, ince kıyılmış dere otu ve maydanozu, küçük küp biçiminde doğranmış kornişon salatalıkları, ince doğranmış taze soğanları ilave ediyoruz. Malzemeleri pilava zarar vermeden karıştırıyoruz. Bir tavanın içinde rendelenmiş havuçları sıvı yağla 4-5 dakika kavuruyoruz. Kek kalıbının içine streç film seriyoruz. Önce soğuyan havucu en alta yayıyoruz. Tabanın her yerine eşit yaymaya dikkat edin. Daha sonra kalıptan çıkardığımızda, burası en üstte görünecek. Havucun üzerine pilavlı karışımı yayın. Daha sonra kalıptan çıkarırken dağılmaması için, kaşıkla biraz üzerine bastırın. Salatayı en az 1 saat buzdolabında dinlendiriniz. Daha sonra ters çevirerek, kalıptan çıkarın. Salatanın görünümü muhteşem olmalı. Ortasında olan boşluğa maydanoz koyabilirsiniz. Salatanın diğer bölümlerini arzu ettiğiniz gibi süsleyebilirsiniz. İsterseniz üzerini kırmızı biberle süsleyebilirsiniz. Salatanıza arzu ederseniz limon suyunu ya da nar ekşisi ilave edebilirsiniz, ama bizim yaptığımız gibi limon koymadan da gayet güzel oluyor. Artık salatanız servise hazır. Konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 16:43:35
Çin Salatası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çin Salatası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Çin Salatası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Salata Tarifleri

Salata tarifleri hakkında kolayca bilgi edinebileceğiniz ve mutfağınızda rahatça uygulayabileceğiniz tarifleri bu yazımızda bulabilirsiniz. Sizlere kolay ve ...
Devamını Oku

Etimek Salatası

Etimek salatası; temel malzeme olan etimeğin diğer salata malzemeleriyle karıştırılmasıyla elde edilen son derece pratik ve bir o kadar da sağlıklı bir salata ...
Devamını Oku

Şehriye Salatası

Şehriye salatası, arpa şehriye ile hazırlanan salata özellikle bayanların kabul günlerinde ve özel günlerde tercih edilen aperatifler arasında yer alır....
Devamını Oku

Salata Çeşitleri

Salata çeşitleri, salata ana yemeklerin yanında vazgeçilmez bir tat olarak herkesin severek ve çokça tükettiği bir yiyecektir. Ayrıca diyet listelerinin...
Devamını Oku

Bulgur Salatası

Bulgur salatası isteyenler, bulgurun lezzetini ve besleyici özelliğinin farkında olanlardır. Bağırsak kanserini önleyen bir gıda olduğu için, bulgurlu t...
Devamını Oku

Brokoli Salatası

Brokoli salatası, brokoli Ege ve Akdeniz bölgemizde yetişen şifalı sebzelerimizden biridir. İçeriğinde kanserle savaşan beta karotenin fazla oranda bulu...
Devamını Oku

Havuç Salatası

Havuç salatası, kış mevsiminde ana malzemesi havuç olan sevilen salata türlerinden biridir. Kış aylarında her türlü hastalıktan korunmak, grip ve nezlenin za...
Devamını Oku

Kırmızı Lahana Salatası

Kırmızı lahana salatası, kırmızı lahana sofralarımızdan eksik etmememiz gereken sebzeler arasındadır. Mor renkli sebzelerin sağlığa ne kadar faydalı old...
Devamını Oku

Karnıbahar Salatası

Karnabahar salatası, kış sebzeleri içinde yer alan karnabahar, içeriğinde bulunan indol 3 karbonat sayesinde kadınları göğüs kanserinden koruyan eşsiz b...
Devamını Oku

Mantar Salatası

Mantar salatası, bu tarifimizi farklı salataları denemeyi sevenlerin tercih edeceğini düşünüyoruz. Salatamızın ana malzemesi olan kültür mantarının hem ...
Devamını Oku

Beyaz Lahana Salatası

Beyaz lahana salatası, beyaz lahana doğanın insanlara sunduğu bir nimettir. Faydalarını saymakla bitiremeyiz. Sağlıklı bir bedene sahip olmak için, mutl...
Devamını Oku

Yoğurtlu Kabak Salatası

Yoğurtlu kabak salatası, kabak yaz aylarının en hafif ve en sevilen sebzeleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda lif oranı yüksek olduğundan, bağırsaklar...
Devamını Oku

Patates Salatası Tarifi

Patates salatası tarifi isteyenler için vereceğimiz tarif oldukça kolay yapılacaktır. Yemeklerinizin yanında keyifle yiyeceğiniz bir salatadır. Salatamı...
Devamını Oku

Piyaz Tarifi

Piyaz tarifi isteyenler için hazırladığımız bu yazı faydalı olacaktır. Sizlere tarifimizi vermeden önce lezzetli bir piyazın, püf noktalarını verelim. İ...
Devamını Oku

Ton Balıklı Salata

Ton Balıklı Salata besleyici, lezzetli ve pratik olarak kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir salata çeşididir.Ton Balıklı Sa...
Devamını Oku

Mor Lahana Salatası

Mor lahana salatası; bu salatanın önce rengi sonra da lezzeti aklınızı başınızdan alacak. Sevdiklerinize ve misafirlerinize farklı lezzetler tattırmak i...
Devamını Oku

Gavurdağı Salatası

Gavurdağı salatası, Gaziantep mutfağına ait olan bir salatadır. Salataların sofraların vazgeçilmez tatlarından olduğunu hepimiz biliyoruz. Sofralarımızd...
Devamını Oku

Tabule Salatası

Tabule salatası, bizim yemek kültürümüze yakın olan Lübnan mutfağına ait olan bir salata türüdür. Biraz bizim mutfağın ürünü olan kısıra benzemektedir. ...
Devamını Oku

Kuru Domates Salatası

Kuru domates salatası; sade salaonra suda süzülür. Tarife sadece kuru domates aroması eklenmesi suretiyle elde edilebilen, yapımı son derece basit, buna karşın epey...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Salata Tarifleri
Etimek Salatası
Şehriye Salatası
Salata Çeşitleri
Bulgur Salatası
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024