Salatanın yapımı için ilk olarak patatesler yıkanır ve tencereye alınıp üzerini geçecek kadar su konulur. Tencere ocağa konulup altı açılır ve patatesler pişene kadar haşlanır. Patatesler haşlanınca kabukları soyulur ve derin bir kaba alınarak patates ezici ya da çatal yardımı ile ezilir. Kek kalıbına streç film satılır ve ilk katına ezilen patates eklenir. Ardından mor lahana üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı birkaç damla limon ve biraz tuz ekilerek robottan çekilir. Patates üzerine eklenir. Ardından tekrar ezilmiş patates eklenir ve ardından havuç aynı şekilde robottan çekilerek patates üzerine eklenir. Sonra yeşil soğan ve maydanoz doğranır bir kat daha patates eklenince üzerine yeşillikler eklenerek iyice bastırılır.
Buzdolabına konulur ve birkaç saat bekletildikten sonra bir tabağa ters çevirilerek servis edilir.