Karides Salatası

Karides salatası, özellikle balık yaptığınızda size eşlik edecek en güzel salatalar arasında yer alır. Karides en fazla kullanılan deniz ürünleri arasında yer alır. Kabuklu olan deniz mahsullerinin lezzetli olması için, doğru olarak ayıklanması ve işlenmesi gerekir. Karides güveç, kokteyl ve salata olarak kullanılan bir deniz mahsulüdür.
Karidesi kullanabilmek için ayıklamanız gerekir. Bunu haşlamadan önce ya da sonra yapabilirsiniz. Daha lezzetli olması açısından, özel haşlama suyu hazırlamanız gerekir. Karidesi ayıklarken kuyruğunu koparmanız gerekir. Fakat önce suyun altında güzelce yıkamanız gerekir. Kafasını bir bıçakla kesip, çıkartın. Daha sonra gövdesinde bulunan etli kısmı açığa çıkarın. Dışındaki kabukların tamamını ayıklamanız gerekir. Kuyruğunun koparılmasını söylemiştik, fakat bazı hallerde dekoratif amaçlı kullanılacaksa yerinde kalabilir. Daha sonra sırtını bir bıçakla çizerek, içinde bulunan siyah damarı çıkarın. Çıkmazsa bıçakla kazıyabilirsiniz. Daha sonra yine bol suyun altında karidesleri yıkayın. Bu şekilde ayıklamış olduğunuz karidesleri derin dondurucuda saklayabilirsiniz. İhtiyacınız olduğunda, çıkarıp kullanabilirsiniz. Size tarifini vereceğimiz haşlama suyuyla yapacağınız salatanın lezzeti daha güzel olacaktır. Fakat zamanım kısıtlı derseniz, içine tuz atacağınız haşlama suyunda karidesleri pişirebilirsiniz. Pişme süresine dikkat etmeniz gerekir. Karides 8-10 dakika kaynayınca pişmektedir. Karidesler temizlendikten sonra, salatamızı hazırlamaya başlayabiliriz.

Karides salatası için gerekli olan malzemeler

  • Yarım kg karides
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Tuz

Haşlama suyu için

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 dilim kereviz
  • 1/4 havuç
  • 1/4 demet maydanoz
  • 3-4 tane karabiber
  • 1/4 çay kaşığı kekik
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 6 su bardağı su

Karides salatası nasıl yapılır?


Salatanızı hazırlamak için, önce haşlama suyunu hazırlamanız gerekir. Bunun için sebzeleri ayıklayıp, doğrayarak bir tencerenin içine koyun. İçerisine suyu, baharatları ve sirkeyi ilave edin. Karışımın kaynamasını bekleyin. Bu suyu süzgeçten geçirip süzün. Daha sonra tekrar tencerenin içine koyun. Haşlama suyu kaynadıktan sonra içine yukarıda anlattığımız gibi ayıklamış olduğunuz karidesleri atın. Karidesler 8-10 dakika haşlandığında, pişmiş olacaktır. Zaten etlerin rengi beyaza dönecektir. Hemen tenceredeki suyun içinden karidesleri süzün. Biraz ılındıktan sonra, sızma zeytinyağı, limon suyu ve tuz karışımını karideslerle harmanlayarak, güzel bir servis tabağına alınız. Karides salatası artık konuklarınıza sunulmak için hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 15:33:59
Karides Salatası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karides Salatası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karides Salatası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Salata Tarifleri

Salata tarifleri hakkında kolayca bilgi edinebileceğiniz ve mutfağınızda rahatça uygulayabileceğiniz tarifleri bu yazımızda bulabilirsiniz. Sizlere kolay ve ...
Devamını Oku

Etimek Salatası

Etimek salatası; temel malzeme olan etimeğin diğer salata malzemeleriyle karıştırılmasıyla elde edilen son derece pratik ve bir o kadar da sağlıklı bir salata ...
Devamını Oku

Şehriye Salatası

Şehriye salatası, arpa şehriye ile hazırlanan salata özellikle bayanların kabul günlerinde ve özel günlerde tercih edilen aperatifler arasında yer alır....
Devamını Oku

Salata Çeşitleri

Salata çeşitleri, salata ana yemeklerin yanında vazgeçilmez bir tat olarak herkesin severek ve çokça tükettiği bir yiyecektir. Ayrıca diyet listelerinin...
Devamını Oku

Bulgur Salatası

Bulgur salatası isteyenler, bulgurun lezzetini ve besleyici özelliğinin farkında olanlardır. Bağırsak kanserini önleyen bir gıda olduğu için, bulgurlu t...
Devamını Oku

Brokoli Salatası

Brokoli salatası, brokoli Ege ve Akdeniz bölgemizde yetişen şifalı sebzelerimizden biridir. İçeriğinde kanserle savaşan beta karotenin fazla oranda bulu...
Devamını Oku

Havuç Salatası

Havuç salatası, kış mevsiminde ana malzemesi havuç olan sevilen salata türlerinden biridir. Kış aylarında her türlü hastalıktan korunmak, grip ve nezlenin za...
Devamını Oku

Kırmızı Lahana Salatası

Kırmızı lahana salatası, kırmızı lahana sofralarımızdan eksik etmememiz gereken sebzeler arasındadır. Mor renkli sebzelerin sağlığa ne kadar faydalı old...
Devamını Oku

Karnıbahar Salatası

Karnabahar salatası, kış sebzeleri içinde yer alan karnabahar, içeriğinde bulunan indol 3 karbonat sayesinde kadınları göğüs kanserinden koruyan eşsiz b...
Devamını Oku

Mantar Salatası

Mantar salatası, bu tarifimizi farklı salataları denemeyi sevenlerin tercih edeceğini düşünüyoruz. Salatamızın ana malzemesi olan kültür mantarının hem ...
Devamını Oku

Beyaz Lahana Salatası

Beyaz lahana salatası, beyaz lahana doğanın insanlara sunduğu bir nimettir. Faydalarını saymakla bitiremeyiz. Sağlıklı bir bedene sahip olmak için, mutl...
Devamını Oku

Yoğurtlu Kabak Salatası

Yoğurtlu kabak salatası, kabak yaz aylarının en hafif ve en sevilen sebzeleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda lif oranı yüksek olduğundan, bağırsaklar...
Devamını Oku

Patates Salatası Tarifi

Patates salatası tarifi isteyenler için vereceğimiz tarif oldukça kolay yapılacaktır. Yemeklerinizin yanında keyifle yiyeceğiniz bir salatadır. Salatamı...
Devamını Oku

Piyaz Tarifi

Piyaz tarifi isteyenler için hazırladığımız bu yazı faydalı olacaktır. Sizlere tarifimizi vermeden önce lezzetli bir piyazın, püf noktalarını verelim. İ...
Devamını Oku

Ton Balıklı Salata

Ton Balıklı Salata besleyici, lezzetli ve pratik olarak kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir salata çeşididir.Ton Balıklı Sa...
Devamını Oku

Mor Lahana Salatası

Mor lahana salatası; bu salatanın önce rengi sonra da lezzeti aklınızı başınızdan alacak. Sevdiklerinize ve misafirlerinize farklı lezzetler tattırmak i...
Devamını Oku

Gavurdağı Salatası

Gavurdağı salatası, Gaziantep mutfağına ait olan bir salatadır. Salataların sofraların vazgeçilmez tatlarından olduğunu hepimiz biliyoruz. Sofralarımızd...
Devamını Oku

Tabule Salatası

Tabule salatası, bizim yemek kültürümüze yakın olan Lübnan mutfağına ait olan bir salata türüdür. Biraz bizim mutfağın ürünü olan kısıra benzemektedir. ...
Devamını Oku

Kuru Domates Salatası

Kuru domates salatası; sade salaonra suda süzülür. Tarife sadece kuru domates aroması eklenmesi suretiyle elde edilebilen, yapımı son derece basit, buna karşın epey...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Salata Tarifleri
Etimek Salatası
Şehriye Salatası
Salata Çeşitleri
Bulgur Salatası
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024