- 4 tane kırmızı biber
- 4-5 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Közlenmiş Biber Salatası Nasıl Yapılır?
Eğer kırmızı biberleri kor ateşte közleme imkânı varsa daha iyi olur. Ancak evde fırında yapacaksak kırmızı biberler yıkanır ve kurulanır. Pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirilerek önceden ısıtılmış fırına verilir.
Kırmızı biberlerin kabukları kabarıp siyah renk almaya başlayınca fırından çıkartılır.
Maydanoz ayıklanır, yıkanır ve daha sonra ince ince kıyılır. Geniş bir kâse içine üzüm sirkesi, zeytin yağ ve nar ekşisi koyulur. Sarımsağın kabukları soyulur ve ezilir. Kâse içerisinde karıştırdığımız sosun üzerine ezilen sarımsak ve tuz da eklenir.
Közlenmiş kırmızı biberler soğuyunca kabukları soyulur ve içerisindeki çekirdeği temizlenir. Daha sonra da kırmızı biber küçük küçük kare şeklinde dilimlenir. Kırmızı biberlerin hepsi doğrandıktan sonra, önceden hazırladığımız sirkeli sosun içerisine ilave edilir. Közlenmiş kırmızı biber ve sosu iyice karıştıralım. Son olarak da ince ince kıydığımız maydanozları üzerine serperek ilave edelim.
Közlenmiş biber salatası servise hazırdır.
Afiyet olsun.