Mantar Salatası

Mantar salatası, bu tarifimizi farklı salataları denemeyi sevenlerin tercih edeceğini düşünüyoruz. Salatamızın ana malzemesi olan kültür mantarının hem yemesi oldukça lezzetli hem de bitkisel protein kaynağı olarak tercih etmeniz gereken bir besin kaynağıdır. Normalde hayvansal besinlerden aldığınız proteinin yanında yağ oranını da fazla alıyorsunuz.
Ancak mantardan aldığınız proteinin yanında, vücudunuza hiç yağ girmiyor. Bizleri kalp ve damar hastalıklarından koruyor. Bu avantajı nedeniyle mantar eşsiz bir besindir. Bu yüzden et yerine tercih edebilirsiniz. Özellikle vejetaryen beslenenler için bulunmaz bir fırsat olacaktır. Tabi diyet yapanlar içinde, doğru bir besin tercihi olacaktır. Şunu da belirtmekte fayda var. Mantarda bulunan protein, insanların sağlıklı beslenmesi için gerekli olan amino asitlerin çoğunu içeriyor. Bunun yanında mantarda bulunan C vitamini ve B kompleks vitaminleri, insan sağlığını koruyucu etkilere sahiptir. İçeriğinde yüksek miktarda folik asit bulunduğundan, kansızlık çekenlerin tüketmesi önerilmektedir. Özellikle hamile kadınların folik asit ihtiyacını karşılayabilecek bir besindir. Gördüğünüz gibi mantar diğer sebzelerin arasında farklı bir konumda yer alıyor. İçinde fosfor, kalsiyum, demir, bakır ve potasyumu barındıran, düşük oranda karbonhidrat ve yağ içeren, yüksek oranda protein ihtiva eden mantarı sofralarınızdan eksik etmeyin. İster garnitür olarak kullanın ister yemeklerinizde ister salatalarınızda kullanın, fakat düzenli olarak tüketin.
Şeker hastalarına da özellikle mantarı yemelerini öneriyoruz. Çünkü kan şekerini düşüren özelliği de var. Mantarın bu özelliklerini anlattıktan sonra, şimdi salatamızı hazırlamaya başlayalım.

Mantar salatası tarifi için gerekli olan malzemeler

  • 20 tane kadar kültür mantarı
  • 1 adet turşu kırmızı salçalık biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 tane kornişon salatalık
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
  • Yarım çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 1 küçük konserve mısır
  • Yarım limon suyu

Mantar salatası nasıl yapılır?


Önce tencereye su koyarak ocağın üzerinde kaynatalım. Kaynayan suyun içine yıkadığımız mantarları atalım. Mantarlar piştikten sonra, bir kevgirin içine alalım. Burada suyunun iyice süzülmesini bekleyelim. Daha sonra mantarları ince bir şekilde dilimleyelim. Geniş bir kâsenin içine koyalım. Bu arada yeşil biberi hafif közleyelim. Sonra kabuklarını soyalım ve ince doğrayalım. Bunu mantarların içine koyalım. Aynı şekilde kırmızı biber turşusunu da ince doğrayarak, mantarların içine atalım. Aynı şekilde kornişon salatalık turşularını da doğrayarak, malzemenin içine koyalım. Dilimli olan yeşil zeytin ve siyah zeytinleri de karışıma ilave edelim. Mısır konservemizi süzelim ve onu da diğer malzemelerle karıştıralım. Şimdi salatamızın sosunu hazırlamamız gerekiyor. Bir kâsenin içine sızma zeytinyağını, sirkeyi, limon suyunu ve tuzu koyarak iyice karıştıralım. Her zaman dediğimiz gibi isterseniz bir kavanoza tüm malzemeleri koyup, iyice çalkalayın. Artık hangisi kolayınıza geliyorsa, öyle yapın. Hazırladığımız sosu salata malzemeleriyle karıştırarak, salatamızı hazır hale getirelim. Bizim tavsiyemiz, salatayı 3-4 saat önceden, mümkünse bir gece önceden hazırlamanız. Böylece malzemeler ve sos birbiriyle daha güzel özleşiyor. Salatanın lezzeti daha güzel oluyor. Salatanızın hazır olduğunu düşünüyorsanız, güzel bir salata tabağına aktararak konuklarınızın beğenisine sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 06:25:16
Mantar Salatası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mantar Salatası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Mantar Salatası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Salata Tarifleri

Salata tarifleri hakkında kolayca bilgi edinebileceğiniz ve mutfağınızda rahatça uygulayabileceğiniz tarifleri bu yazımızda bulabilirsiniz. Sizlere kolay ve ...
Devamını Oku

Etimek Salatası

Etimek salatası; temel malzeme olan etimeğin diğer salata malzemeleriyle karıştırılmasıyla elde edilen son derece pratik ve bir o kadar da sağlıklı bir salata ...
Devamını Oku

Şehriye Salatası

Şehriye salatası, arpa şehriye ile hazırlanan salata özellikle bayanların kabul günlerinde ve özel günlerde tercih edilen aperatifler arasında yer alır....
Devamını Oku

Salata Çeşitleri

Salata çeşitleri, salata ana yemeklerin yanında vazgeçilmez bir tat olarak herkesin severek ve çokça tükettiği bir yiyecektir. Ayrıca diyet listelerinin...
Devamını Oku

Bulgur Salatası

Bulgur salatası isteyenler, bulgurun lezzetini ve besleyici özelliğinin farkında olanlardır. Bağırsak kanserini önleyen bir gıda olduğu için, bulgurlu t...
Devamını Oku

Brokoli Salatası

Brokoli salatası, brokoli Ege ve Akdeniz bölgemizde yetişen şifalı sebzelerimizden biridir. İçeriğinde kanserle savaşan beta karotenin fazla oranda bulu...
Devamını Oku

Havuç Salatası

Havuç salatası, kış mevsiminde ana malzemesi havuç olan sevilen salata türlerinden biridir. Kış aylarında her türlü hastalıktan korunmak, grip ve nezlenin za...
Devamını Oku

Kırmızı Lahana Salatası

Kırmızı lahana salatası, kırmızı lahana sofralarımızdan eksik etmememiz gereken sebzeler arasındadır. Mor renkli sebzelerin sağlığa ne kadar faydalı old...
Devamını Oku

Karnıbahar Salatası

Karnabahar salatası, kış sebzeleri içinde yer alan karnabahar, içeriğinde bulunan indol 3 karbonat sayesinde kadınları göğüs kanserinden koruyan eşsiz b...
Devamını Oku

Beyaz Lahana Salatası

Beyaz lahana salatası, beyaz lahana doğanın insanlara sunduğu bir nimettir. Faydalarını saymakla bitiremeyiz. Sağlıklı bir bedene sahip olmak için, mutl...
Devamını Oku

Yoğurtlu Kabak Salatası

Yoğurtlu kabak salatası, kabak yaz aylarının en hafif ve en sevilen sebzeleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda lif oranı yüksek olduğundan, bağırsaklar...
Devamını Oku

Patates Salatası Tarifi

Patates salatası tarifi isteyenler için vereceğimiz tarif oldukça kolay yapılacaktır. Yemeklerinizin yanında keyifle yiyeceğiniz bir salatadır. Salatamı...
Devamını Oku

Piyaz Tarifi

Piyaz tarifi isteyenler için hazırladığımız bu yazı faydalı olacaktır. Sizlere tarifimizi vermeden önce lezzetli bir piyazın, püf noktalarını verelim. İ...
Devamını Oku

Ton Balıklı Salata

Ton Balıklı Salata besleyici, lezzetli ve pratik olarak kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir salata çeşididir.Ton Balıklı Sa...
Devamını Oku

Mor Lahana Salatası

Mor lahana salatası; bu salatanın önce rengi sonra da lezzeti aklınızı başınızdan alacak. Sevdiklerinize ve misafirlerinize farklı lezzetler tattırmak i...
Devamını Oku

Gavurdağı Salatası

Gavurdağı salatası, Gaziantep mutfağına ait olan bir salatadır. Salataların sofraların vazgeçilmez tatlarından olduğunu hepimiz biliyoruz. Sofralarımızd...
Devamını Oku

Tabule Salatası

Tabule salatası, bizim yemek kültürümüze yakın olan Lübnan mutfağına ait olan bir salata türüdür. Biraz bizim mutfağın ürünü olan kısıra benzemektedir. ...
Devamını Oku

Kuru Domates Salatası

Kuru domates salatası; sade salaonra suda süzülür. Tarife sadece kuru domates aroması eklenmesi suretiyle elde edilebilen, yapımı son derece basit, buna karşın epey...
Devamını Oku

Meksika Salatası

Meksika salatası birçok restoranda karşımıza çıktığı gibi evimizde de kolayca hazırlayabildiğimiz mükemmel bir lezzettir. Meksika salatası içerisinde kullanı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Salata Tarifleri
Etimek Salatası
Şehriye Salatası
Salata Çeşitleri
Bulgur Salatası
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024