Pirinç Salatası

Pirinç salatasının hazırlanışına başlamadan önce salatamızın ana malzemesi olan pirincin faydaları hakkında biraz bilgi edinelim. Pirinç, nişasta yönünden zengin bir besin olduğu için kalori oranı oldukça yüksektir. Dolayı ile tam bir enerji deposudur. Aynı zamanda pirinç, B1, B2, C ve E vitaminleri yönünden de oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.
Bu vitaminlerin yanı sıra kalsiyum, potasyum ve fosfor mineralleri yönünden de zengin bir besindir. Pirincin besin değeri kabuğu temizlendiğinde oldukça düşer. Bu nedenle pirincin faydalarından yararlanabilmek ve besin değerini korumak için kepekli pirinç tüketilmesinde yarar vardır.

Pirincin Faydaları Nelerdir?

  • Vücuda enerji verir ve vücudu güçlendirir.
  • Vücut gelişimine katkıda bulunur.
  • Doyurucu özelliği vardır.
  • Zihni açar.
  • Yüksek tansiyonu dengeler.
  • Hazmı kolaylaştırır.
  • Vücutta toplanan fazla suyu çeker ve vücudu toksinlerden arındırır.
  • Pirincin içinde yer alan kanser önleyici maddeler sayesinde başta bağırsak kanserini önler.
  • İshal tedavisinde kullanılır.
  • Kolesterol oranını azaltarak kalp ve damar hastalıklarına karşı korur.
  • Böbreklere oldukça faydalı bir besindir.
Şimdi muhteşem bir ikramlık olacak, rengarenk görüntüsü ile akıllarda yer edecek ve doyurucu özelliği olan pirinç salatamızın yapılışına geçelim.

Pirinç Salata İçin Gerekli Malzemeleri


Pilavı için

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 su bardağı kaynamış su
  • 3 çorba kaşığı Ayçiçek yağı
  • İç Malzemeleri
  • 1 kavanoz hazır garnitür
  • 1 kahve fincanı Ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı haşlanmış ya da konserve mısır
  • 1 bağ dereotu
  • 1 bağ maydanoz
  • 10 adet kornişon turşu
  • Tuz, karabiber ve pul biber
  • 3 adet orta boy havuç
Pirinç Salatası Nasıl Yapılır?

Pirinçli salatamızı hazırlayabilmek için ilk olarak pirinci bol suda yıkayarak yarım saat kadar ılık su içinde bekletmeliyiz. Uygun bir tavaya 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı ilave ederek kısık ateşte dolmalık fıstıkları kavuralım. Yaklaşık 3-4 dakika kadar kavurmalıyız. Daha sonra ıslayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri kavrulan fıstıkların üzerine ekleyerek 5 dakika kadar daha kavuruyoruz. Kavrulan pirinçlere 3 su bardağı sıcak su ve tuz ilave ederek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.

Pilavımız pişerken havuçlarımızı rendeleyerek 1 yemek kaşığı sıvıyağ içinde kavuralım. Pişen pilavımızı yarım saat dinlendirdikten sonra kavurduğumuz havuçlar hariç ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve bütün malzemeleri pilavımıza ilave ediyoruz. Malzemelerin üzerine 1 kahve fincanı sıvıyağ ekleyerek karıştırıyoruz. Ardından salatamız için kullanacağımız kalıbımızı streç folyo ile düzgünce kaplıyoruz. Kalıbımızın tabanına kavurduğumuz havucu döküyoruz. Havucun üzerine ise iyice harmanladığımız malzemeli pilavımızı düzgünce dökerek kaşık ile bastırıyoruz.

Kalıba yerleştirdiğimiz pirinç salatasını 1 saate yakın buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. 1 saat dolapta bekleyen salatayı servis tabağına ters çevirerek dağılmasına izin vermeden çıkarıyoruz. Arzuya göre servis tabağına çıkan salatanın orta kısmı yeşillikler ile süslenebilir ve limon ilave edilerek servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Dip Not: Pirinç Salatası hazırlandıktan sonra kısa süre içinde tüketilmelidir. Uzun zaman bekleyen pişmiş pirinç gıda zehirlenmelerine yol açabilir.
21.01.2024 00:30:17
Pirinç Salatası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pirinç Salatası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pirinç Salatası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Salata Tarifleri

Salata tarifleri hakkında kolayca bilgi edinebileceğiniz ve mutfağınızda rahatça uygulayabileceğiniz tarifleri bu yazımızda bulabilirsiniz. Sizlere kolay ve ...
Devamını Oku

Etimek Salatası

Etimek salatası; temel malzeme olan etimeğin diğer salata malzemeleriyle karıştırılmasıyla elde edilen son derece pratik ve bir o kadar da sağlıklı bir salata ...
Devamını Oku

Şehriye Salatası

Şehriye salatası, arpa şehriye ile hazırlanan salata özellikle bayanların kabul günlerinde ve özel günlerde tercih edilen aperatifler arasında yer alır....
Devamını Oku

Salata Çeşitleri

Salata çeşitleri, salata ana yemeklerin yanında vazgeçilmez bir tat olarak herkesin severek ve çokça tükettiği bir yiyecektir. Ayrıca diyet listelerinin...
Devamını Oku

Bulgur Salatası

Bulgur salatası isteyenler, bulgurun lezzetini ve besleyici özelliğinin farkında olanlardır. Bağırsak kanserini önleyen bir gıda olduğu için, bulgurlu t...
Devamını Oku

Brokoli Salatası

Brokoli salatası, brokoli Ege ve Akdeniz bölgemizde yetişen şifalı sebzelerimizden biridir. İçeriğinde kanserle savaşan beta karotenin fazla oranda bulu...
Devamını Oku

Havuç Salatası

Havuç salatası, kış mevsiminde ana malzemesi havuç olan sevilen salata türlerinden biridir. Kış aylarında her türlü hastalıktan korunmak, grip ve nezlenin za...
Devamını Oku

Kırmızı Lahana Salatası

Kırmızı lahana salatası, kırmızı lahana sofralarımızdan eksik etmememiz gereken sebzeler arasındadır. Mor renkli sebzelerin sağlığa ne kadar faydalı old...
Devamını Oku

Karnıbahar Salatası

Karnabahar salatası, kış sebzeleri içinde yer alan karnabahar, içeriğinde bulunan indol 3 karbonat sayesinde kadınları göğüs kanserinden koruyan eşsiz b...
Devamını Oku

Mantar Salatası

Mantar salatası, bu tarifimizi farklı salataları denemeyi sevenlerin tercih edeceğini düşünüyoruz. Salatamızın ana malzemesi olan kültür mantarının hem ...
Devamını Oku

Beyaz Lahana Salatası

Beyaz lahana salatası, beyaz lahana doğanın insanlara sunduğu bir nimettir. Faydalarını saymakla bitiremeyiz. Sağlıklı bir bedene sahip olmak için, mutl...
Devamını Oku

Yoğurtlu Kabak Salatası

Yoğurtlu kabak salatası, kabak yaz aylarının en hafif ve en sevilen sebzeleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda lif oranı yüksek olduğundan, bağırsaklar...
Devamını Oku

Patates Salatası Tarifi

Patates salatası tarifi isteyenler için vereceğimiz tarif oldukça kolay yapılacaktır. Yemeklerinizin yanında keyifle yiyeceğiniz bir salatadır. Salatamı...
Devamını Oku

Piyaz Tarifi

Piyaz tarifi isteyenler için hazırladığımız bu yazı faydalı olacaktır. Sizlere tarifimizi vermeden önce lezzetli bir piyazın, püf noktalarını verelim. İ...
Devamını Oku

Ton Balıklı Salata

Ton Balıklı Salata besleyici, lezzetli ve pratik olarak kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir salata çeşididir.Ton Balıklı Sa...
Devamını Oku

Mor Lahana Salatası

Mor lahana salatası; bu salatanın önce rengi sonra da lezzeti aklınızı başınızdan alacak. Sevdiklerinize ve misafirlerinize farklı lezzetler tattırmak i...
Devamını Oku

Gavurdağı Salatası

Gavurdağı salatası, Gaziantep mutfağına ait olan bir salatadır. Salataların sofraların vazgeçilmez tatlarından olduğunu hepimiz biliyoruz. Sofralarımızd...
Devamını Oku

Tabule Salatası

Tabule salatası, bizim yemek kültürümüze yakın olan Lübnan mutfağına ait olan bir salata türüdür. Biraz bizim mutfağın ürünü olan kısıra benzemektedir. ...
Devamını Oku

Kuru Domates Salatası

Kuru domates salatası; sade salaonra suda süzülür. Tarife sadece kuru domates aroması eklenmesi suretiyle elde edilebilen, yapımı son derece basit, buna karşın epey...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Salata Tarifleri
Etimek Salatası
Şehriye Salatası
Salata Çeşitleri
Bulgur Salatası
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024