Yıldız veya arpa şehriyeyi yıkayıp hazır hale getirdikten sonra, yarısını (1 su bardağı) teflon tencerede sıvı yağ ile kavurun.
Şehriyenin rengi kahverengiye dönünce, 2-3 su bardağı daha su ilave edelim. Bu sırada, havuç, taze soğan, maydanoz ve kırmızı biberi ince ince doğrayalım. Su kaynamaya başladıktan sonra kalan şehriyeyi, zar boyutunda doğranmış havuçları ve tuzu ilave edelim. Suyunu çekip haşlanan havuç ve şehriyeyi sudan geçirerek iyice süzelim. Süzülen şehriye, önceden doğramış olduğumuz taze soğan, maydanoz, kırmızı biber ve sıvı yağı da ilave edelim. İyice karıştırdıktan sonra salatayı servis tabağında servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.