Üç Renkli Salata

Üç renkli salata; görüntüsü, lezzeti ve sunumuyla muhteşem bir salata olan bu tarifi özel günlerinizde konuklarınız için rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Hem göze hem damağa hitap eden bu salataya gökkuşağı salatası adı da verilmektedir. Yaparken çok zevk alacağınız bu salata tarifini sevdiklerinize, misafir günleriniz ve özel günleriniz de rahatlıkla ve zevkle uygulayabilirsiniz.
Bu tarif sizin ve sevdiklerinizin sevdiği salata tarifleri arasında ilk sıralarda yer alacak olan bir tariftir.

Üç Renkli Salata Malzemeleri

  • 6 adet orta boy patates
  • 7-8 adet havuç
  • 2 adet küçük kuru soğan
  • Yarım kırmızı lahana
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber

Üzeri için

  • 600 gram süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet havuç (Haşlanmış olacak)
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı ya da Ayçiçek yağı

Üç Renkli Salata Nasıl Yapılır?


Öncelikle 6 adet orta boy patatesi düdüklü tencere yardımıyla haşlıyoruz. Haşladığımız patateslerin kabuklarını soymadan önce elimizin yanmaması için bir müddet soğuk suda bekletiyoruz. Daha sonra soğuk suda bir müddet beklettiğimiz patateslerin kabuklarını soyuyoruz. Kabuklarını soyduğumuz patatesleri güzel bir şekilde eziyoruz. Bu sırada ayrı bir yerde 1 adet orta boy soğanı sıvıyağda soteliyoruz. Sotelediğimiz soğanların yanına ezdiğimiz patatesleri de ekleyerek yaklaşık 2 dakika kavuruyoruz.
Daha sonra kavurduğumuz soğan ve patatesleri bir kenara koyuyoruz. Kenara koyduğumuz karışımın içerisine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biberi karışımın içine katarak karıştırıyoruz. Yine ayrı bir tava da doğradığımız orta boy soğanları bir miktar sıvıyağda soteliyoruz. 7-8 adet havucun kabuklarını soyuyoruz ve rende yardımı ile rendeliyoruz. Rendelediğimiz havuçları tavanın içine koyarak yaklaşık 2-3 dakika kavuruyoruz. Bir müddet kavurduğumuz malzemeleri ocaktan aldıktan sonra içerisine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biberi ekleyerek karıştırıyoruz. Kavurduğumuz malzemeleri bir kenara koyuyoruz ve daha sonra yarım kırmızı lahana rende yardımıyla bir tabağın içine rendeliyoruz ve tuzla ovuyoruz. Kelepçeli bir kabın içine streç fil seriyoruz. Önce patatesli karışımın yarısını tabana sıkıca yayılır. Daha sonra kırmızı lahanayı, havuç karışımını ve en üste de kalan patates karışımını yayıyoruz. Yaklaşık olarak 30 dakika boyunca kelepçeli kapta bu şekilde bekletiyoruz. 30 dakika beklettiğimiz kelepçeli kabı servis tabağına ters çevirerek koyuyoruz. Daha sonra üzerine 600 gram süzme yoğurdu, zeytinyağını ve havanda ezilmiş 2 diş sarımsağı karıştırarak güzel bir şekilde yayıyoruz. Yine üzerini süslemek için 2 adet havucu haşlıyoruz. Daha sonra haşladığımız bu havuçları rende yardımıyla rendeleyip temiz bir tülbent yardımı ile suyunu iyice sıkıyoruz. Elde ettiğimiz havuç püresinden küçük havuçlar yapılıp baş kısımlarına maydanoz yaprağı yerleştiriyoruz. Hazırladığımız olduğumuz salata servis için hazırdır. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 15:45:44
Üç Renkli Salata ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Üç Renkli Salata Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Üç Renkli Salata"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Salata Tarifleri

Salata tarifleri hakkında kolayca bilgi edinebileceğiniz ve mutfağınızda rahatça uygulayabileceğiniz tarifleri bu yazımızda bulabilirsiniz. Sizlere kolay ve ...
Devamını Oku

Etimek Salatası

Etimek salatası; temel malzeme olan etimeğin diğer salata malzemeleriyle karıştırılmasıyla elde edilen son derece pratik ve bir o kadar da sağlıklı bir salata ...
Devamını Oku

Şehriye Salatası

Şehriye salatası, arpa şehriye ile hazırlanan salata özellikle bayanların kabul günlerinde ve özel günlerde tercih edilen aperatifler arasında yer alır....
Devamını Oku

Salata Çeşitleri

Salata çeşitleri, salata ana yemeklerin yanında vazgeçilmez bir tat olarak herkesin severek ve çokça tükettiği bir yiyecektir. Ayrıca diyet listelerinin...
Devamını Oku

Bulgur Salatası

Bulgur salatası isteyenler, bulgurun lezzetini ve besleyici özelliğinin farkında olanlardır. Bağırsak kanserini önleyen bir gıda olduğu için, bulgurlu t...
Devamını Oku

Brokoli Salatası

Brokoli salatası, brokoli Ege ve Akdeniz bölgemizde yetişen şifalı sebzelerimizden biridir. İçeriğinde kanserle savaşan beta karotenin fazla oranda bulu...
Devamını Oku

Havuç Salatası

Havuç salatası, kış mevsiminde ana malzemesi havuç olan sevilen salata türlerinden biridir. Kış aylarında her türlü hastalıktan korunmak, grip ve nezlenin za...
Devamını Oku

Kırmızı Lahana Salatası

Kırmızı lahana salatası, kırmızı lahana sofralarımızdan eksik etmememiz gereken sebzeler arasındadır. Mor renkli sebzelerin sağlığa ne kadar faydalı old...
Devamını Oku

Karnıbahar Salatası

Karnabahar salatası, kış sebzeleri içinde yer alan karnabahar, içeriğinde bulunan indol 3 karbonat sayesinde kadınları göğüs kanserinden koruyan eşsiz b...
Devamını Oku

Mantar Salatası

Mantar salatası, bu tarifimizi farklı salataları denemeyi sevenlerin tercih edeceğini düşünüyoruz. Salatamızın ana malzemesi olan kültür mantarının hem ...
Devamını Oku

Beyaz Lahana Salatası

Beyaz lahana salatası, beyaz lahana doğanın insanlara sunduğu bir nimettir. Faydalarını saymakla bitiremeyiz. Sağlıklı bir bedene sahip olmak için, mutl...
Devamını Oku

Yoğurtlu Kabak Salatası

Yoğurtlu kabak salatası, kabak yaz aylarının en hafif ve en sevilen sebzeleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda lif oranı yüksek olduğundan, bağırsaklar...
Devamını Oku

Patates Salatası Tarifi

Patates salatası tarifi isteyenler için vereceğimiz tarif oldukça kolay yapılacaktır. Yemeklerinizin yanında keyifle yiyeceğiniz bir salatadır. Salatamı...
Devamını Oku

Piyaz Tarifi

Piyaz tarifi isteyenler için hazırladığımız bu yazı faydalı olacaktır. Sizlere tarifimizi vermeden önce lezzetli bir piyazın, püf noktalarını verelim. İ...
Devamını Oku

Ton Balıklı Salata

Ton Balıklı Salata besleyici, lezzetli ve pratik olarak kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir salata çeşididir.Ton Balıklı Sa...
Devamını Oku

Mor Lahana Salatası

Mor lahana salatası; bu salatanın önce rengi sonra da lezzeti aklınızı başınızdan alacak. Sevdiklerinize ve misafirlerinize farklı lezzetler tattırmak i...
Devamını Oku

Gavurdağı Salatası

Gavurdağı salatası, Gaziantep mutfağına ait olan bir salatadır. Salataların sofraların vazgeçilmez tatlarından olduğunu hepimiz biliyoruz. Sofralarımızd...
Devamını Oku

Tabule Salatası

Tabule salatası, bizim yemek kültürümüze yakın olan Lübnan mutfağına ait olan bir salata türüdür. Biraz bizim mutfağın ürünü olan kısıra benzemektedir. ...
Devamını Oku

Kuru Domates Salatası

Kuru domates salatası; sade salaonra suda süzülür. Tarife sadece kuru domates aroması eklenmesi suretiyle elde edilebilen, yapımı son derece basit, buna karşın epey...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Salata Tarifleri
Etimek Salatası
Şehriye Salatası
Salata Çeşitleri
Bulgur Salatası
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024