Bulguru ayıklayarak, tencerenin içerisine alalım.
Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave ederek ateşin üzerinde yumuşayıncaya kadar pişirelim. Kuru soğanı yemeklik doğrayarak, zeytinyağı içerisinde kavuralım. Daha sonra domates salçasını ilave ederek, salçanın kokusu çıkana kadar biraz daha kavuralım. Haşlanmış olan bulguru derin bir kâseye alarak, hazırladığımız salçalı malzemeyi ilave edelim. Malzemelerin hepsini karıştıralım. Ardından bunun içine küçük doğranmış kornişon turşular, salatalığı, taze soğanı, maydanoz ve taze naneyi ilave ederek, hepsini harmanlayalım. En son limon suyunu veya nar ekşisini katarak salatamızı tamamlayalım. Bu tarifi yaparken soğan ve salçayı kavurmadan da yapabilirsiniz. Fakat bu şekilde daha lezzetli olacaktır. Servise hazır hale gelen
bulgur salatası, sofralarınızdaki yerini almaya hazırdır.
Artık konuklarınıza ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.