Akdeniz Salatası

Akdeniz Salatası

(İnternet kesilmiş, kopyalamak zorunda kaldım)

Akdeniz salatası; özellikle son yıllarda daha çok popülerleşen, her geçen gün daha çok tercih edilmeye başlanan bir salata çeşididir. Son yıllarda isminin daha çok duyulmasının başlıca sebepleri olarak; uzmanlarca Akdeniz salatasının birçok yönden sağlığa yardımcı olduğuna dair yorumlar yapması ve diğer salata tariflerinden farklı bir tat olarak peynir aromasının eklenmesi gösterilebilir. Birçok kişi ikram edilmesi üzerine tadına bakmış olsa da; evde kendi kendisine Akdeniz salatası yapmak isteyenler için; aşağıda adım adım Akdeniz salatasının hazırlanışı ve bu tarif için gereken malzemeler yazılmıştır. Kolay gelsin.

Akdeniz salatası için gerekli malzemeler:
  • 200-250 gram beyaz peynir
  • 1 kg domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet salatalık
  • 100-150 gram zeytin (hem siyah hem yeşil)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Yarım demet nane
  • 1 adet soğan
Akdeniz salatası tarifinin hazırlanışı:
  • Genel olarak Akdeniz salatası tarifi; gereken malzemelerin uygun bir hale getirilip karıştırılmasından ibarettir. Bilindiği gibi salata tariflerinde pişirme, kızartma, vs. uzun işlemlere gerek kalmamaktadır. Eklenecek olan sebzeler dilimlenerek; tuz, zeytinyağı ve istenen diğer baharatlarla beraber karıştırılır ve salata tarifi 15-20 dakika içerisinde hazırlanmış olur. Akdeniz salatasının da bu standart salata tariflerinden pek bir farkı yoktur. Bu yüzden; tarife başlamadan öne bazı malzemelerin birtakım ön hazırlıklardan geçirilmesi ve Akdeniz salatası için uygun hale sokulması gereklidir. Öncelikle; 200-250 gram beyaz peynir elden geldiğince küçük parçalara dilimlenmeli ve Akdeniz salatasına eklenmeye uygun vaziyete sokulmalıdır. Doğranan parçaların tercihen küp küp olması daha iyidir. Aynı şekilde 1 kilo domates de teker teker yıkanmalı ve küçük küçük küp şeklindeki parçalara dilimlenmelidir. domateslerin kabuğunun soyulması tercihe bağlı olsa da; soyulmaları tavsiye edilir. Aynı şekilde 2 adet yeşil biber de ince ince kesilir ve küp şeklinde parçalara ayrılır. Yeşil biberlerin hazırlanmasında, çekirdeklerin iyice temizlenmiş olması çok önemlidir. 2 adet salatalık da tıpkı yeşil biberler gibi küp küp parçalara doğranır, gözle görülebilen çekirdekleri de mümkün olduğunca temizlenir. Son olarak yarımşar demet maydanoz ve nane de bir bıçak yardımıyla göz kararı dilimlenir ve küçük parçalara ayrılır. Maydanoz ve nanelerin şekli önemli değildir. Akdeniz salatasına abes kaçamayacak küçüklükte parçalara ayrılması yeterlidir. Son olarak; 1 adet soğan da temizlenir ve dilimlenerek küp küp parçalara doğranır. Ayrıca dipnot olarak belirtmek gerekirse; dilimlenecek olan tüm sebzeler işleme alınmadan önce mutlaka iyice yıkanmalıdır. Malzemeler dışında; Akdeniz salatasının elde edileceği bir kabın da şimdiden hazır edilmesi yararlı olacaktır.
  • Yukarıdaki dilimleme hazırlıklar yapıldıktan sonra Akdeniz salatası tarifine başlanabilir. Akdeniz salatasını elde etmek için ayarlanan derin kaba ilk olarak dilimlenmiş olan 1 kilo domates dökülür. Domatesler bir kaşık, vs. gereç yardımıyla kabın tabanına dağıtıldıktan sonra; dilimlenmiş olan soğan parçaları da domateslerin yanına eklenir. Yine kaşık yardımıyla domates ve soğanların iyice birbirine karışması ve göz kararı homojenleşmesi sağlanır. Hemen ardından dilimlenmiş olan 2 adet yeşil biber de bu kaba dökülür ve aynı şekilde karıştırılır. Aynı şekilde salatalık parçaları da kaba dökülür ve karıştırma işlemine devam edilir. Bu aşama ile; Akdeniz salatası için gereken temel kısım tamamlanmıştır. Geriye bazı yan malzemelerin ve baharatların eklenmesi kalmıştır.
  • Akdeniz salatası için gereken temel malzemeler yukarıda anlatıldığı gibi hazırlandıktan sonra; sıra diğer basit sebzelerin eklenmesine gelmiştir. Bunlar; maydanoz ve nanelerdir. Hazırlık aşamasında yeterince ince ve küçük parçalara ayrılmış olan maydanoz ve naneler; aynı kaba dökülür ve kaşık yardımıyla karışıma iyice yedirilir. Böylece, Akdeniz salatası için bir aşama daha tamamlanmış olur.
  • Maydanoz ve nanelerden sonra; beyaz peynir ile yeşil ve siyah zeytinler de Akdeniz salatasının bulunduğu kaba dökülür ve yine karışımla iyice özleşmeleri sağlanır.
  • Artık Akdeniz salatası için gereken tüm malzemeler kullanılmıştır. Son olarak; 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve yeterli miktarda tuz da Akdeniz salatasına eklenir. Yarıma yakın miktarda limon da sıkılır ve karıştırma işlemine devam edilir. Son eklenenlerden sonra da karıştırma işlemi yapıldıktan sonra; Akdeniz salatası, sofranın ana yemekleri eşliğinde servis edilir.
  • Akdeniz salatası tarifi tamamlanmıştır, afiyet olsun
Son Güncelleme : 27.10.2018 07:42:24
Akdeniz Salatası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Akdeniz Salatası Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Akdeniz Salatası"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Salata Tarifleri
Salata Tarifleri
Salata tarifleri hakkında kolayca bilgi edinebileceğiniz ve mutfağınızda rahatça uygulayabileceğiniz tarifleri bu yazımızda bulabilirsiniz. Sizlere kolay ve hızlı bir şekilde salata tarifleri ile sofralarınızı nasıl süsleyip, nasıl farklı lezzetler y...
Etimek Salatası
Etimek Salatası
Etimek salatası; temel malzeme olan etimeğin diğer salata malzemeleriyle karıştırılmasıyla elde edilen son derece pratik ve bir o kadar da sağlıklı bir salata tarifidir. İçerdiği etimek sebebiyle az kalorili beslenme için çok uygun bir tercihtir. Haz...
Şehriye Salatası
Şehriye Salatası
Şehriye salatası, arpa şehriye ile hazırlanan salata özellikle bayanların kabul günlerinde ve özel günlerde tercih edilen aperatifler arasında yer alır. Akşam yemeklerinde, beş çaylarında sizlerin de severek tüketeceğinizi düşünüyoruz. Salatanın için...
Salata Çeşitleri
Salata Çeşitleri
Salata çeşitleri, salata ana yemeklerin yanında vazgeçilmez bir tat olarak herkesin severek ve çokça tükettiği bir yiyecektir. Ayrıca diyet listelerinin vazgeçilmezi olan salata kilo vermek isteyenler için de ideal bir yiyecektir. Hazırlaması kolay v...
Bulgur Salatası
Bulgur Salatası
Bulgur salatası isteyenler, bulgurun lezzetini ve besleyici özelliğinin farkında olanlardır. Bağırsak kanserini önleyen bir gıda olduğu için, bulgurlu tariflere daha önem vermenizi öneririz. Şimdi hep birlikte bu lezzetli salatamızı hazırlamaya başla...
Brokoli Salatası
Brokoli Salatası
Brokoli salatası, brokoli Ege ve Akdeniz bölgemizde yetişen şifalı sebzelerimizden biridir. İçeriğinde kanserle savaşan beta karotenin fazla oranda bulunması nedeniyle, tüketilmesi gerektiğini uzmanlar özellikle vurgulamaktadır. Özellikle et yemekler...
Havuç Salatası
Havuç Salatası
Havuç salatası, kış mevsiminde ana malzemesi havuç olan sevilen salata türlerinden biridir. Kış aylarında her türlü hastalıktan korunmak, grip ve nezlenin zararlı etkilerinden sakınmak için, sağlıklı beslenmeye önem vermek, besinleri doğru seçerek vi...
Kabak Salatası
Kabak Salatası
Kabak Salatası İçin Malzemeler4 adet kabak1 su bardağı yoğurt1 yemek kaşığı mayonez1 tatlı kaşığı nane1 tatlı kaşığı tuz1 diş sarımsakDereotu4 yemek kaşığı zeytin yağı1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber1 çay bardağı ceviz içiKabak Salatası YapımıKabak s...
Kırmızı Lahana Salatası
Kırmızı Lahana Salatası
Kırmızı lahana salatası, kırmızı lahana sofralarımızdan eksik etmememiz gereken sebzeler arasındadır. Mor renkli sebzelerin sağlığa ne kadar faydalı olduğunu uzmanlarımız her defasında söylemektedir. Vücut direncini arttıran, bağışıklık sistemini güç...
Karnıbahar Salatası
Karnıbahar Salatası
Karnıbahar salatası, kış sebzeleri içinde yer alan karnıbahar, içeriğinde bulunan indol 3 karbonat sayesinde kadınları göğüs kanserinden koruyan eşsiz bir sebzedir. Besin değerleri açısından, lahana kadar besleyici özelliklere sahiptir. Karnabahar bi...
Mantar Salatası
Mantar Salatası
Mantar salatası, bu tarifimizi farklı salataları denemeyi sevenlerin tercih edeceğini düşünüyoruz. Salatamızın ana malzemesi olan kültür mantarının hem yemesi oldukça lezzetli, hem de bitkisel protein kaynağı olarak tercih etmeniz gereken bir besin k...
Beyaz Lahana Salatası
Beyaz Lahana Salatası
Beyaz lahana salatası, beyaz lahana doğanın insanlara sunduğu bir nimettir. Faydalarını saymakla bitiremeyiz. Sağlıklı bir bedene sahip olmak için, mutlaka tüketilmesi gerekir. İçeriğindeki C, B, E vitaminleri ve protein ile birlikte organik asitlerl...

 

Salata Tarifleri
Etimek Salatası
Şehriye Salatası
Salata Çeşitleri
Bulgur Salatası
Brokoli Salatası
Havuç Salatası
Kabak Salatası
Kırmızı Lahana Salatası
Karnıbahar Salatası
Mantar Salatası
Beyaz Lahana Salatası
Yoğurtlu Kabak Salatası
Patates Salatası Tarifi
Piyaz Tarifi
Ton Balıklı Salata
Mor Lahana Salatası
Gavurdağı Salatası
Tabule Salatası
Kuru Domates Salatası
Meksika Salatası
Kereviz Salatası
Sezar Salata
Diyet Salata Tarifleri
Patlıcan Salatası
Kış Salatası
Soğan Salatası
Fasulye Salatası
Ispanak Salatası
Karnabahar Salatası
Popüler İçerik
Yoğurtlu Kabak Salatası
Yoğurtlu Kabak Salatası
Yoğurtlu kabak salatası, kabak yaz aylarının en hafif ve en sevilen sebzeleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda lif oranı yüksek olduğundan, bağırsakl...
Patates Salatası Tarifi
Patates Salatası Tarifi
Patates salatası tarifi isteyenler için vereceğimiz tarif oldukça kolay yapılacaktır. Yemeklerinizin yanında keyifle yiyeceğiniz bir salatadır. Salata...
Piyaz Tarifi
Piyaz Tarifi
Piyaz tarifi isteyenler için hazırladığımız bu yazı faydalı olacaktır. Sizlere tarifimizi vermeden önce lezzetli bir piyazın, püf noktalarını verelim....
Ton Balıklı Salata
Ton Balıklı Salata
Ton Balıklı Salata besleyici, lezzetli ve pratik olarak kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir salata çeşididir. Ton Balıklı Salata Tarifi İçin Malze...
Mor Lahana Salatası
Mor Lahana Salatası
Mor lahana salatası; bu salatanın önce rengi sonra da lezzeti aklınızı başınızdan alacak. Sevdiklerinize ve misafirlerinize farklı lezzetler tattırmak...
Gavurdağı Salatası
Gavurdağı Salatası
Gavurdağı salatası, Gaziantep mutfağına ait olan bir salatadır. Salataların sofraların vazgeçilmez tatlarından olduğunu hepimiz biliyoruz. Sofralarımı...
Tabule Salatası
Tabule Salatası
Tabule salatası, bizim yemek kültürümüze yakın olan Lübnan mutfağına ait olan bir salata türüdür. Biraz bizim mutfağın ürünü olan kısıra benzemektedir...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Salata Tarifleri
Etimek Salatası
Şehriye Salatası
Salata Çeşitleri
Bulgur Salatası
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019