Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Karnabahar Salatası

Karnabahar Salatası

Karnabahar salatası; domates, salatalık, soğan gibi her salatada olan klasik tatlardan sıkılıp, farklı bir lezzet denemek isteyenler için çok ideal bir tariftir. Mutfağımızda genelde haşlama veya kızartma şeklinde kullanılan karnabaharın burada salata yapmak amacıyla kullanılması sonucu; gayet özgün ve gayet lezzetli bir salata tarifi ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden karnabahar salatası; gerek misafirlere ikram etmek için gerekse akşam yemeklerinde farklı bir lezzet servisi yapmak için ev hanımlarının mutlaka denemesi gereken bir tariftir. Ev hanımları zaten daha öncesinde yüzlerce, belki de binlerce kez salata hazırlamış olduğu için; karnabahar salatası hazırlamakta da kesinlikle bir zorluk çekemeyecektir. Yazının devamında ise ilk defa deneyeceklere bir yardım olması adına; gerekli malzemeler ve adım adım karnabahar salatasının hazırlanışı yazılmıştır. Kolay gelsin.

Karnabahar salatası için gerekli malzemeler

  • 2-3 diş sarımsak
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 adet karnabahar
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • Bir tutam pul biber
  • 1,5-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam tuz

Karnabahar salatası tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabahar salatası; her salata tarifinde olduğu gibi sos niteliğindeki malzemelerin belirli bir sıraya göre karıştırılması ve ana malzemeye eklenmesi suretiyle elde edilecektir. Bu yüzden tarife başlamadan önce bazı ön hazırlıklar yapılmalı ve malzemeler karnabahar salatası hazırlamaya uygun bir vaziyete sokulmalıdır. Öncelikle 2-3 diş sarımsak; iyice ayıklanmalı, temizlenmeli ve dilimleme, rendeleme, ezme, vs. Yöntemle ufalanarak toz haline getirilmelidir. Dilimlenen sarımsaklar karnabahar salatasına ekleneceği için parçaların yeterince ufak olması çok önemlidir. Yemek sırasında ağza gelecek büyük bir sarımsak parçası; karnabahar salatasının tadını pek hoş yapmayacaktır. Aynı şekilde çeyrek demet maydanoz da güzelce yıkanmalı, fazlalıklarından arındırılmalı ve ince ince kıyılmalıdır. Maydanozların elden geldiğince ve karnabahar salatası içinde abes kaçamayacak derecede küçük olması yeterlidir. Ufak ufak serpilmiş olan maydanozlar; karnabahar salatasına güzel bir tat verecektir. Bunlarında dışında başka bir kesme, dilimleme, vs. İşlemine gerek yoktur. Kullanılacak malzemelerin el altında bulundurulması yeterlidir. Ayrıca; pişirme işlemi için bir tencere; sos hazırlamak için bir kase, kap, vs ve son halini vermek için salata yapmaya uygun derince bir kabın şimdiden hazır edilmesi de yararlı olacaktır.
  • Yukarıdaki hazırlıklar yapıldıktan sonra karnabahar salatası tarifine başlanabilir. İlk olarak tarifin temel kısmı; yani karnabahar hazırlanacaktır. Bunun için; pişirme işlemi yapmak üzere temin edilen tencereye karnabahar konur ve ocakta pişmeye bırakılır. Karnabaharı pişirirken sık sık tencerenin başında durulması ve kontrol edilmesi tavsiye edilir. Çünkü; karnabahar az piştiği gibi çok pişmesi durumunda da tadını kaybedecek; karnabahar salatası da istenen lezzette olmayacaktır. Gerekli sabır ve özenle beraber karnabahar pişirildikten sonra; hiç dokunmadan o tencerenin içerisinde soğumaya bırakılır.
  • Soğuma için beklerken karnabahar salatasının sosu hazırlanabilir. Bu adımda öncesinde ufalanmış olan sarımsak ve ince ince kıyılmış olan maydanoz kullanılacaktır. Sos hazırlamak üzere ayarlanan kabın içerisine 2 çay bardağı yoğurt dökülür ve kabın tabanına güzelce yayılır. Ardından ufalanmış olan 2-3 diş sarımsak da bu yoğurda serpilir ve bir kaşık, vs. Gereç yardımıyla karıştırma işlemine başlanır. Sarımsak yeterince karışıp yoğurdun içinde kaybolduktan sonra; aynı şekilde dilimlenmiş olan çeyrek demet maydanoz da sos kabına serpilir ve yine karıştırma işlemi yapılır. Maydanoz; yoğurdun içinde kaybolmasa da göz kararınca iyice yedirilmesi ve karnabahar salatası sosu ile özleşmesi yeterli olacaktır. Bu karıştırma işleminde de pişirmede olduğu gibi sabırlı ve özenli davranılmalıdır. Çünkü bu sos; karnabaharın üzerini kaplayacaktır ve her yerde eşit miktarda olması çok önemlidir.
  • Yukarıdaki adım da tamamlandıktan sonra artık sıra karnabahar salatasının kabasını elde etmeye gelmiştir. Yani; pişirilmiş olan karnabahar; salata kabına konacak ve sosu da üzerine serpilecektir. Salata kabında karnabaharın her köşeye elden geldiğince eşit dağıtılması ve aynı şekilde sosun da karnabaharın üzerinde eşit biçimde dağılmış olması gereklidir. Bu hem herkesin karnabahar salatasından aynı lezzeti almasını sağlayacak hem de görsel bir güzellik katacaktır.
  • Kabası elde edilen karnabahar salatasının üzerine 1,5-2 yemek kaşığı zeytinyağı da dökülür. Zeytinyağının dökülmesi de önceki adımlarda olduğu gibi eşit ve özenli bir biçimde yapılmalıdır. Miktarının geniş bir aralık olarak verilmesinin sebebi ise; bu adımın tamamen kişinin yemeklerdeki zeytinyağı tercihine bırakılmasıdır.
  • Zeytinyağı da eklendikten sonra son olarak pul biber ve tuz da güzelce karnabahar salatasının üzerine serpilir. Pul biber serpilirken de eşit miktarda olması; karnabahar salatasının bir tarafının çok biberli, bir tarafının neredeyse bibersiz olmamasına özen gösterilmelidir. Ayrıca bu adımda; pul biber haricinde eklenmek istenen başka bir baharat varsa o da rahatlıkla ilave edilir.
  • Son işlemleri de tamamlanan karnabahar salatası ortak tepside veya ayrı ayrı tabaklarda servis edilir.
  • Karnabahar salatası tarifi tamamlanmıştır, afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 17:23:43
Karnabahar Salatası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Karnabahar Salatası Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Karnabahar Salatası"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Salata Tarifleri
Salata Tarifleri
Salata tarifleri hakkında kolayca bilgi edinebileceğiniz ve mutfağınızda rahatça uygulayabileceğiniz tarifleri bu yazımızda bulabilirsiniz. Sizlere kolay ve hızlı bir şekilde salata tarifleri ile sofralarınızı nasıl süsleyip, nasıl farklı lezzetler y...
Etimek Salatası
Etimek Salatası
Etimek salatası; temel malzeme olan etimeğin diğer salata malzemeleriyle karıştırılmasıyla elde edilen son derece pratik ve bir o kadar da sağlıklı bir salata tarifidir. İçerdiği etimek sebebiyle az kalorili beslenme için çok uygun bir tercihtir. Haz...
Şehriye Salatası
Şehriye Salatası
Şehriye salatası, arpa şehriye ile hazırlanan salata özellikle bayanların kabul günlerinde ve özel günlerde tercih edilen aperatifler arasında yer alır. Akşam yemeklerinde, beş çaylarında sizlerin de severek tüketeceğinizi düşünüyoruz. Salatanın için...
Salata Çeşitleri
Salata Çeşitleri
Salata çeşitleri, salata ana yemeklerin yanında vazgeçilmez bir tat olarak herkesin severek ve çokça tükettiği bir yiyecektir. Ayrıca diyet listelerinin vazgeçilmezi olan salata kilo vermek isteyenler için de ideal bir yiyecektir. Hazırlaması kolay v...
Bulgur Salatası
Bulgur Salatası
Bulgur salatası isteyenler, bulgurun lezzetini ve besleyici özelliğinin farkında olanlardır. Bağırsak kanserini önleyen bir gıda olduğu için, bulgurlu tariflere daha önem vermenizi öneririz. Şimdi hep birlikte bu lezzetli salatamızı hazırlamaya başla...
Brokoli Salatası
Brokoli Salatası
Brokoli salatası, brokoli Ege ve Akdeniz bölgemizde yetişen şifalı sebzelerimizden biridir. İçeriğinde kanserle savaşan beta karotenin fazla oranda bulunması nedeniyle, tüketilmesi gerektiğini uzmanlar özellikle vurgulamaktadır. Özellikle et yemekler...
Havuç Salatası
Havuç Salatası
Havuç salatası, kış mevsiminde ana malzemesi havuç olan sevilen salata türlerinden biridir. Kış aylarında her türlü hastalıktan korunmak, grip ve nezlenin zararlı etkilerinden sakınmak için, sağlıklı beslenmeye önem vermek, besinleri doğru seçerek vi...
Kabak Salatası
Kabak Salatası
Kabak Salatası İçin Malzemeleri4 adet kabak1 su bardağı yoğurt1 yemek kaşığı mayonez1 tatlı kaşığı nane1 tatlı kaşığı tuz1 diş sarımsakDereotu4 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber1 çay bardağı ceviz içiKabak Salatası Nasıl Yapılır...
Kırmızı Lahana Salatası
Kırmızı Lahana Salatası
Kırmızı lahana salatası, kırmızı lahana sofralarımızdan eksik etmememiz gereken sebzeler arasındadır. Mor renkli sebzelerin sağlığa ne kadar faydalı olduğunu uzmanlarımız her defasında söylemektedir. Vücut direncini arttıran, bağışıklık sistemini güç...
Karnıbahar Salatası
Karnıbahar Salatası
Karnabahar salatası, kış sebzeleri içinde yer alan karnabahar, içeriğinde bulunan indol 3 karbonat sayesinde kadınları göğüs kanserinden koruyan eşsiz bir sebzedir. Besin değerleri açısından, lahana kadar besleyici özelliklere sahiptir. Karnabahar bi...
Mantar Salatası
Mantar Salatası
Mantar salatası, bu tarifimizi farklı salataları denemeyi sevenlerin tercih edeceğini düşünüyoruz. Salatamızın ana malzemesi olan kültür mantarının hem yemesi oldukça lezzetli hem de bitkisel protein kaynağı olarak tercih etmeniz gereken bir besin ka...
Beyaz Lahana Salatası
Beyaz Lahana Salatası
Beyaz lahana salatası, beyaz lahana doğanın insanlara sunduğu bir nimettir. Faydalarını saymakla bitiremeyiz. Sağlıklı bir bedene sahip olmak için, mutlaka tüketilmesi gerekir. İçeriğindeki C, B, E vitaminleri ve protein ile organik asitlerle harmanl...

 

Salata Tarifleri
Etimek Salatası
Şehriye Salatası
Salata Çeşitleri
Bulgur Salatası
Brokoli Salatası
Havuç Salatası
Kabak Salatası
Kırmızı Lahana Salatası
Karnıbahar Salatası
Mantar Salatası
Beyaz Lahana Salatası
Yoğurtlu Kabak Salatası
Patates Salatası Tarifi
Piyaz Tarifi
Ton Balıklı Salata
Mor Lahana Salatası
Gavurdağı Salatası
Tabule Salatası
Kuru Domates Salatası
Meksika Salatası
Kereviz Salatası
Sezar Salata
Diyet Salata Tarifleri
Patlıcan Salatası
Kış Salatası
Soğan Salatası
Fasulye Salatası
Ispanak Salatası
Karnabahar Salatası
Popüler İçerik
Yoğurtlu Kabak Salatası
Yoğurtlu Kabak Salatası
Yoğurtlu kabak salatası, kabak yaz aylarının en hafif ve en sevilen sebzeleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda lif oranı yüksek olduğundan, bağırsakl...
Patates Salatası Tarifi
Patates Salatası Tarifi
Patates salatası tarifi isteyenler için vereceğimiz tarif oldukça kolay yapılacaktır. Yemeklerinizin yanında keyifle yiyeceğiniz bir salatadır. Salata...
Piyaz Tarifi
Piyaz Tarifi
Piyaz tarifi isteyenler için hazırladığımız bu yazı faydalı olacaktır. Sizlere tarifimizi vermeden önce lezzetli bir piyazın, püf noktalarını verelim....
Ton Balıklı Salata
Ton Balıklı Salata
Ton Balıklı Salata besleyici, lezzetli ve pratik olarak kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir salata çeşididir. Ton Balıklı Salata Tarifi İçin Malze...
Mor Lahana Salatası
Mor Lahana Salatası
Mor lahana salatası; bu salatanın önce rengi sonra da lezzeti aklınızı başınızdan alacak. Sevdiklerinize ve misafirlerinize farklı lezzetler tattırmak...
Gavurdağı Salatası
Gavurdağı Salatası
Gavurdağı salatası, Gaziantep mutfağına ait olan bir salatadır. Salataların sofraların vazgeçilmez tatlarından olduğunu hepimiz biliyoruz. Sofralarımı...
Tabule Salatası
Tabule Salatası
Tabule salatası, bizim yemek kültürümüze yakın olan Lübnan mutfağına ait olan bir salata türüdür. Biraz bizim mutfağın ürünü olan kısıra benzemektedir...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Salata Tarifleri
Etimek Salatası
Şehriye Salatası
Salata Çeşitleri
Bulgur Salatası
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024